U okviru novog ciklusa besplatnih programa Stari grad misli na tebe: Malac genijalac najpopularnija aktivnost
Foto: Promo

korisno i lepo

U okviru novog ciklusa besplatnih programa Stari grad misli na tebe: Malac genijalac najpopularnija aktivnost

Mališani u okviru ovih programa imaju priliku da pohađaju mnogobrojne aktivnosti, od školica sporta do edukativnih i kreativnih radionica

Objavljeno:

Gradska opština Stari grad pokrenula je novi ciklus besplatnih programa za najmlađe i najstarije građane opštine. Kako navodi predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović, ove godine imali su rekordan broj prijava mališana, čak duplo više nego u prvom ciklusu. “Ovo je četvrti ciklus besplatnih programa koje organizuje opština Stari grad i moram da se pohvalim da ovaj put imamo najveći broj prijavljene dece sa Starog grada, preko 1175 dece se prijavilo za besplatne programe koje organizuje opština Stari grad”.

Promo
foto: Promo

Mališani u okviru ovih programa imaju priliku da pohađaju mnogobrojne aktivnosti, od školica sporta do edukativnih i kreativnih radionica. Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović posetio je jedan od časova za predškolce u školi “Malac genijalac” i tom prilikom učenicima podelio udžbenike. “Mislim da smo se potrudili kao opština da ispunimo obećanje da ćemo imati brojne i raznolike programe namenjene najmlađim građanima Starog grada i sam broj od 1175 prijava koje smo imali u ovom četvrtom ciklusu su nešto što nas ohrabruje da radimo dobar posao, s obzirom da je to duplo više prijava nego u prvom ciklusu koji smo imali i zbog toga sam odlučio da zajedno sa svojim saradnicima obiđemo svaki ovaj besplatni program da se uverimo na licu mesta i u brojnost dece i u kvalitet rada sa decom. Naš zadatak je da napravimo što je moguće bolje uslove za odrastanje sve dece na Starom gradu, da im obezbedimo da imaju dobre i zanimljive vannastavne aktivnosti koje će pomagati da se razvijaju i da u nekom narednom periodu budu još bolji, uspešniji i u školi, ali naravno i u svim drugim aktivnostima kojima se bave” istakao je predsednik opštine Radoslav Marjanović.

1 / 4 Foto: Promo

Nakon toga decu iz pripremnih predškolskih grupa upisujemo i na program mentalne aritmetike, koji je malo složeniji ali su ta predznanja vrlo bitna” naveo je Pelemiš.

On je dodao da program pored ovih osnovnih matematičkih veština ima značajan uticaj na kognitivni status deteta odnosno na memoriju, fokus, pažnju, koncentraciju. “Nove tehnologije sa kojima mi baratamo, naš način metoda rada, didaktičko-metodičke radionice sa kojima radimo imaju veliki značaj na decu, a znamo da se 90% karakternih osobina razvija upravo u tom uzrastu deteta. Zato je vrlo bitno ponuditi ovaj program i drago mi je da je opština kao kompetentna institucija Starog grada ponudila njihovoj deci ovako nešto” izjavio je prof. dr Vladan Pelemiš.

Za više informacija o dešavanjima na opštini Stari grad zapratite instagram i facebook profil opštine.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.