U BEOGRADU ODRŽAN TREĆI PROTEST "SRBIJA PROTIV NASILJA": Ponovljeni zahtevi, blokirana gazela
Protest u Beogradu, Foto: Uroš Arsić

NAROD SE OKUPIO

U BEOGRADU ODRŽAN TREĆI PROTEST "SRBIJA PROTIV NASILJA": Ponovljeni zahtevi, blokirana gazela

Protest "Srbija protiv nasilja" održan je u Beogradu. Posle skupa pred Narodnom skupštinom, održana šetnja preko mosta "Gazela" do auto-puta

Objavljeno: 22:53h

U Beogradu je održan treći protest "Srbija protiv nasilja", povodom zločina koji su se dogodili u Beogradu i Mladenovcu početkom maja. Skup je počeo oko 18 časova, a protestna šetnja je krenula oko 18.45 časova niz Ulicu kneza Miloša. Organizatori su pozvali na blokadu Gazele i Brankovog mosta, a kolona je oko 20 časova stigla do auto-puta. Tu se zaustavila i istakla transparent "Srbija protiv nasilja".

Zahtevi okupljenih građana su smena članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina, a među zahtevima bila je i ostavka ministra prosvete Branka Ružića, koji ju je podneo nakon masakra u školi.

Takođe, zahtevi okupljenih su gašenje medija koji krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama čiji sadržaj promoviše nasilje, a uz to i ukidanje programa koji ga promovišu uz nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

Među zahtevima protesta "Srbija protiv nasilja" bilo je i hitno zasedanje Skupštine Srbije, koja je u četvrtak i petak održala sednicu, a ispred parlamenta je protest počeo oko 18 časova.

Masovni zločini u Srbiji početkom meseca šokirali su čitavu zemlju i region, a Vlada Srbije uvela je nove mere nakon ubistava poput povećanog broja policajaca u školama, dok se krenulo i u "razoružavanje Srbije", kako je to nazvao predsednik Aleksandar Vučić. Cilj pomenute mere koja podrazumeva "predaju oružja" je da bude smanjena količina oružja u posedu građana, dok su povećane i kazne za posedovanje oružja.

Bonus video:

00:42

U Surčinu održan protest Stop vršnjačkom nasilju

(Espreso/ Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.