SAVET RODITELJA SASTANČIO 3 SATA: Potvrdili OSTAVKU direktorke OŠ "Drinka Pavlović"
OŠ Drinka Pavlović, Foto: Nebojša Mandić

ADAJU DA ĆE ODLUKU PROMENITI

SAVET RODITELJA SASTANČIO 3 SATA: Potvrdili OSTAVKU direktorke OŠ "Drinka Pavlović"

Direktorka OŠ "Drinka Pavlović", Nataša Vasić, dala je neopozivu ostavku, a nakon toga je savet roditelja imao sastanak tri sata

Objavljeno:

Pre dva dana, direktorka OŠ "Drinka Pavlović", Nataša Vasić, dala je neopozivu ostavku. Navela je u saopštenju da je to uradila iz "duboko ličnih razloga." Neposredno pre ostavke direktorke, voditeljka Milica Kon iznela je u javnost slučaj svoje ćerke, učenice OŠ "Drinka Pavlović", koja je, kako tvrdi, pretrpela vršnjačko nasilje u ovoj školi.

Direktorka je navela da sve probleme koji se dešavaju u školi ne bi trebalo da se rešavaju preko medija, već putem institucija. Međutim, Milica Kon nije bila zadovoljna kako su institucije reagovale. U saopštenju direktorke stoji da je škola učinila sve po pravilnicima i zakoniku.

Nataša Vasić
Nataša Vasićfoto: YOUTUBE/TV PRVA/SCREENSHOT

Direktorka je potvrdila da postoji dečak koji vrši nasilje nad decom.

"Istina je da u jednom odeljenju prvog razreda postoji problem, radi se o incidentima koji je činio jedan učenik i za svaki incident je obaveštavan svaki roditelj i to istog trenutka čije dete je bilo u njemu. Odmah zatim Tim za zaštitu učenika od nasilja sastavlja plan pojačanog vaspitnog rada za učenika koji pokreće incidente, kao i Plan zaštite odeljenjske zajednice za to odeljenje. Radionice, razgovori sa psihologom, pedagogom i obe učiteljice se odmah primenjuju".

Sinoć u 18 časova je zasedao Savet roditelja, a sastanak je trajao preko tri sata. Izašli su sa kratkim saopštenjem u kojem su potvrdili ostavku direktorke, ali da se nadaju da će tu odluku promeniti. Takođe su istakli da podržavaju nju, ali i sve roditelje koji se bore protiv nasilja.

Bonus video:

01:40

DIREKTORKA OŠ DRINKA PAVLOVIĆ: Himna je u redu

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.