ĐACI IZ "RIBNIKARA" SE DANAS VRAĆAJU U ŠKOLU: Nedelju dana od tragedije, deca još uvek preplašena
Ribnikar, Foto: Stefan Stojanović, Nemanja Nikolić

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA

ĐACI IZ "RIBNIKARA" SE DANAS VRAĆAJU U ŠKOLU: Nedelju dana od tragedije, deca još uvek preplašena

Građani i dalje tuguju zbog nezapamćenog masakra usred Beograda

Objavljeno:

Prošle srede, u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, došlo je do nezapamćene tragedije. Maloletnik ubio je 8 drugara iz klupe i domara, i ranio 7 osoba. Ipak, đaci se danas vraćaju u učionice.

Savet roditelja održan juče, doneo je odluku o povratku đaka u klupe, a roditelji tvrde da su deca i dalje preplašena. Trauma je velika, a kako će izdržati da u istoj zgradi borave samo nedelju dana nakon krvavog pira, niko nije siguran.

- 70 odsto roditelja ne želi da pošalje decu u školu, ne zato što se plaši novog incidenta, škola je sada obezbeđena, već zato što se deca plaše da uopšte uđu tamo, istraumirana su. Svi su u strahu i roditelji i deca. Neki od nastavnika imaju razumevanja, pa su se sa roditeljima dogovorili da se nađu sa decom van prostorija škole i da polako krenu u proces prilagođavanja - naveo je jedan od roditelja.

Ipak, roditelji su saglasni sa direktorkom u odluci da se ne kreće odmah sa nastavom već samo sa prilagođavanjem u vidu razgovora učenika i nastavnika, a po potrebi uključen bi bio i psiholog.

1 / 8 Foto: Stefan Stojanović

Kako su ranije naveli, ogroman broj nastavnika nije u stanju ni da uđe u školu, pa se oni pitaju kako bilo ko očekuje da decu pošalju tamo i kome da je pošalju kada su i nastavnici istraumirani. Pojedina deca još uvek ne smeju ni da napuste svoje stanove.

Povodom povratka dece u klupe pomenute škole, sinoć se oglasilo i Ministarstvo prosvete koje je zamolilo medije da iz tog razloga danas izveštavaju iz Ulice kralja Milutina. Kako su naveli, molbi se pridružuju i roditelji učenika i zaposleni u osnovnoj školi.

Podsetimo, jeziva tragedija u kojoj je život izgubilo osmoro dece dogodila se u sredu, 3. maja i celu Srbiju ostavila u šoku. Građani i dalje tuguju zbog nezapamćenog masakra usred Beograda, a širom zemlje ostavljali su cveće, sveće i igračke kako bi odali počast stradalima. U nekim gradovima, plamen još uvek gori. Suze i jecaji bili su najzapamćeniji prizor ovog vikenda, kada su žrtve masakra sahranjene uz potresne scene.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.