ŠAMARANJE CIFRAMA ILI OPRAVDANA CENA? Evo koliko košta ŽIVOT u "KRUGU DVOJKE", od visine kirija ZUJI u UŠIMA!
Trg republike, Foto: Filip Plavčić

cene stanova u "krugu dvojke"

ŠAMARANJE CIFRAMA ILI OPRAVDANA CENA? Evo koliko košta ŽIVOT u "KRUGU DVOJKE", od visine kirija ZUJI u UŠIMA!

Proverili smo koliko sada košta život u famoznom beogradskom „krugu dvojke“ i ko to sebi može da priušti

Objavljeno:

"Krug dvojke" - za mnoge simbol prestiža i deo Beograda u kojem imponuje živeti. Sam centar prestonice nudi mnoge pogodnosti, ali je, istini za volju, život u njemu postao sve bučniji, a gužve i manjak zelenila su dodatno opterećenje. Ipak, kada je reč o cenama nekretnina za kupovinu i izdavanje, "krug dvojke" je i dalje za mnoge nedostižan i preskup.

“Krug” unutar kojeg se nalaze neke od najpoznatijih simbola i delova grada – Studentski trg, Kosančićev venac, Skadarlija, Trg republike, Savamala, zgrada narodne skupštine, deo Bulevara kralja Aleksandra, kneza Miloša, Nemanjine ili Balkanske predstavlja sam centar prestonice, u kojem cene nekretninu nisu na dobrom glasu.

Proverili smo kakvo je stvarno stanje, odnosno koliko je novca potrebno za mesečnu kiriju ili kupovinu stana na nekim od ovih lokacija.

Studentski trg

Ko želi da iznajmi stan na Studentskom trgu, može – ali ne bez 500 evra. Naime, najjeftiniji oglas koji smo pronašli je stan čija mesečna renta iznosi 500 evra, a za taj novac dobija se stan od 43 kvadrata.

Najskuplja varijanta košta čak 2.200 evra mesečno, a u pitanju je trosobni stan od 120 kvadrata.

Ko, s druge strane, želi da kupi stan na ovoj lokaciji, za kvadrat mora da izdvoji minimum 2.738 evra, što je najjeftinija opcija. Ta cena kvadrata odnosi se na stan od 84 kvadrata, što znači da je krajnja cena nekretnine 230.000 evra. Najskuplja opcija košta čak 6.000 evra po kvadratu. Za stan koji se nudi, a koji ima površinu od 130 kvadrata, to je 780.000 evra.

Trg republike

Na Trgu republike može da se iznajmi stan od 32 kvadrata, za 550 evra mesečno – i to je najpovoljnija opcija. Najskuplja varijanta je, s druge strane – 2.000 evra za četvorosobni stan od 110 kvadrata.

Kada je u pitanju prodaja stanova u ovom delu grada, cene se kreću od oko 3.000 evra po kvadratu, pa naviše.

Trg republike
Trg republikefoto: Aleksandra Čolić

Tako smo pronašli stan od 135 kvadrata za 445.000 evra, što znači da kvadrat košta oko 3.300 evra.

S druge strane, skuplja varijanta je salonac od 90 kvadrata koji košta 480.000 evra – što je skoro 5.400 evra po kvadratu.

Kosančićev venac

Na ovoj popularnog beogradskoj lokaciji podstanaru mogu da žive za 450 evra mesečno, i to u stanu od 30 kvadrata, što je najpovoljnija opcija.

Najskuplji je, s druge strane, stan od 80 kvadrata, koji košta 1.300 evra mesečno.

Što se tiče prodaje stanova, najpovoljniji je stan od 90 kvadrata, koji košta 235.000 evra, odnosno oko 2.500 po kvadratu. Najskuplja opcija je salonac od sto kvadrata, za koji je potrebno izdvojiti 500.000 evra, odnosno 5.000 po kvadratu.

Vukov spomenik

Jedan od jeftinijih stanova za izdavanje kod Vukovog spomenika košta 300 evra, a u pitanju je garsonjera od 25 kvadrata.

Vukov spomenik
Vukov spomenikfoto: Printscreen/Youtube/BEOGRAD VLOGZILLA VIBES SRBIJA

S druge strane, za veliki stan od 135 kvadrata, podstanar treba da izdvoji 1.800 evra svakog meseca.

Ako neko ipak želi da ima nekretninu u svom vlasništvu u ovom delu grada, za to mu je potrebno oko 2.400 evra po kvadratu – za stan od oko 70 kvadrata, što na kraju izađe oko 168.000 evra.

Ipak, postoje i stanovi koji prelaze cenu od 3.500 evra po kvadratu.

Tako stan od oko 70 kvadrata u ovom delu grada košta 250.000 evra.

Bonus video:

01:42

STUDENTI U POTRAZI ZA STANOVIMA, KIRIJE PREVISOKE, A OBJEKATA NEDOVOLJNO

(Espreso / Nova S, Dunja Marić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.