IZRAČUNALI SMO KOLIKO KOŠTA SELIDBA U BEOGRADU: Ako hoćete PROFESIONALCA, dobro ćete razmisliti posle OVE CIFRE!
Kombi, Foto: ap photo david zalubowski

DETALJAN CENOVNIK

IZRAČUNALI SMO KOLIKO KOŠTA SELIDBA U BEOGRADU: Ako hoćete PROFESIONALCA, dobro ćete razmisliti posle OVE CIFRE!

Mnogo faktora utiče na konačnu cenu

Objavljeno:

Trenutno je vreme velike potražnje stanova, kuća i vikendica, pa su samim tim i česte selidbe. A kada dođe vreme za preseljenje, prebacivanje nameštaja, stvari i svih ostalih elemenata koje čine dom mnogi dobiju glavobolju.

Nakon što su svi kofer spakovani i police ispražnjene, sledeći korak je njihovo prebacivanje na novo odredište. Neki biraju da sve stvaru guraju u svoj auto, ali ovom prilikom rizikuju da ih oštete. Zato je mnogima jednostavnija opcija unajmljivanje profesionalaca čiji biznis u poslednje vreme i te kako cveta, jer svoje usluge dobrano naplaćuju.

Selidba
Selidbafoto: Printscreen/RTS, Profimedia

U prestonici postoji mnogo firmi koje nude različite usluge selidbi, a cene istih varira. Međutim, jako je teško odrediti realnu cenu selidbe, zato dobro se dobro raspitaje koliko košta ista u različitim agencijama kako se ne biste "pretplatili".

Iz jedne beogradske firme koja se profesionačlno bavi preseljenjem i koja u svojem voznom parku ima i kombija i kamiona, kao i veliki broj radnika saznali smo od kojih sve faktora zavisi konačna cena.

Relacija

"Kada je u pitanju selidba u jednom gradu relacija nema ključnu ulogu u određivanju cene. Tako da je svejedno da li se selite sa Novog Beograda u Borču, jer to podjednako oduzima vremena kao selidba sa Mirjeva do Starog grada", kažu nam iz agencije, ali zato ima drugih faktora koji utiču na cenu.

Spratnost objekta

Sprat na kome je smeštena stambena jedinica iz koje se iseljava ili pak u koju se nameštaj useljava, selidbu čini lakšom ili težom. Iznošenje nameštaja iz prizemne kuće zahteva mnogo manje vremena snage i spretnosti nego ako se selidba vrši sa petog sprata ili obrnuto na peti sprat.

Postojanje ili odsustvo lifta

Život u visokim soliterima je za većinu realnost savremenog doba.

Selidba
Selidbafoto: Profimedia

Ukoliko u zgradi postoji teretni lift iznošenje ili unošenje nameštaja je brže i ne zahteva dodatnu radnu snagu. Manje vremena je potrebno za manipulaciju nameštajem u ovakvim uslovima.

Većina zgrada ima samo putnički lift. I to dosta znači jer se radnici voze liftom bar u jednom pravcu kada su praznih ruku. U zgradama bez lifta ili ukoliko je isti pokvaren selidba zna da potraje mnogo duže.

Kombi ili kamion?

Studenti, podstanari, manje porodice najčešće koriste kombi.

Usled gužve u gradu, kao i zbog manjeg obima posla, dovoljan je kombi u koji čak može da stane osnovno za tročlanu porodicu. Na primer, trosed, dvosed, fotelja, kompletna bela tehnika i sitne stvari u kutijama, džakovima i kesama.

Samim tim kombi selidba je dosta povoljnija od selidbe kamionom.

Kamion
Kamionfoto: Profimedia

Vrsta nameštaja koji se seli

Ukoliko selite stari nameštaj iz stana u vikendicu ili kuću na selu on već zasigurno ima po neku ogrebotinu i ne blista punim sjajem. Ni on se neće oštetiti ali sigurno će se potrošiti manje vremena na njegovu zaštitu i pakovanje. Ukoliko je predmet selidbe novi, skupi, stilski nameštaj visokog sjaja, njemu se posvećuje dodatno vreme kao i veća količina potrošnog materijala.

Naime, osetljivi komadi nameštaja se pakuju u specijalnu buble foliju. Što je više osetljivih i lomljivih predmeta to je potrebno više ambalaže, streč folije, selotejp trake i više vremena da se posao obavi na način koji isključuje svaki rizik od oštećenja.

Prilaz objektu

Da li se kombi ili kamion za selidbe može parkirati ispred samog ulaza u objekat ili u sporednoj ulici?

Dešava se da radnici moraju da nose nameštaj i do 100 metara od izlaza do vozila. Za to je potrebno više rada i više vremena a ne retko i više ljudi.

Dodatne usluge

Sami kreirate vrstu usluge i cenu. Možete izabrati da sami skidate lustere i slike sa zidova, da ih pakujete kako znate i umete ili da to urade naši profesionalci, spretno bez bojazni od oštećenja i daleko brže.

Demontaža i montaža nameštaja se obračunava ne po komadu već po veličini kada je pločasti nameštaj u pitanju.

Ambalaža za pakovanje je takođe posebna stavka koju ćemo uvrstiti u ponudu samo ako vi to tražite.

Stan
Stanfoto: Profimedia

Prema svim ovim snadardima, a prema cenovniku agencije sa čijim smo direktorom razgovarali (ime poznato redakciji) izračunali smo koliko košta selidba dvosobnog stana i došli do brojke koja će vas navesti da razmislite.

Cena korišćenja kombija u gradu iznosi dinara, dok je kamionski prevoz 5.000 dinara. Cena radnika je još dodatnih 2.000 dinara po radniku kolika je njihova dnevnica. Za selidbu većeg stana angažuju se i po četiri nosača. Demontaža nameštaja se dodatno naplaćuje, pa na primer, zbog visine orman koji do plafona ne može da se obori za nošenje, treba da se prvo demontira. Za taj komad nameštaja i konkretnu uslugu treba izdvojiti novih 2.000 dinara, preciznije 700 za demontažu, a 1.300 za montažu. Isto važi i za kuhinje, čija demontaža i kasnije montaža košta oko 2.500 dinara za dva dužna metra.

Van lifta 200 dinara sprat po komadu nameštaja

Ako je zgrada s malim liftom, nema teretni, pa u njega ne mogu da stanu orman, krevet... i ako ste recimo na 10. spratu, e, onda vam se gadno piše jer ćete za svaki takav komad nameštaja davati 200 dinara po spratu, dakle u ovom slučaju 2.000 dinara za orman, pa 2.000 za krevet...

Ukoliko niste obezbedili kutije za transport i sve potrebne elemente kako biste zaštitili lomljive predmete, ovakve agnecije nude čak i to, a cene su sledeće:

Kartonske kutije - 150 Rdinara

Pucketava folija - 50 dinara

Strec folija zastita po komadu namestaja - 500 dinara

Selotejp trake -100 dinara

Na kraju dolazimo do računice da je cena usluge selidbe u proseku 18.000-30.000 dinara, u zavisnosti od spratnosti, lifta, prilaza kombijem, težine stvari i da li nešto mora da se nosi stepeništem sa prvog ili recimo šestog sprata.

00:58

OVO JE RAZLOG ZBOG ČEGA JE SADA STAGNACIJA NA TRŽIŠTU NEKRETNINA! Stručnjak za Kurir TV: Doći će bar do korigovanja cena!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.