POZNATO I KO ĆE IMATI BESPLATAN PREVOZ U BEOGRADU! Ovo su svi detalji
Autobus, Foto: Petar Lazović

besplatne karte

POZNATO I KO ĆE IMATI BESPLATAN PREVOZ U BEOGRADU! Ovo su svi detalji

Gradonačelnik je objašnjavajući sistem funkcionisanja gradskog prevoza u budućnosti kazao je i da se ukidaju kontrolori

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić kazao je danas predstavljajući novi sistem gradskog prevoza i da će dve kategorije građana imati bepslatan prevoz.

- Svi učenici starosti do 19 godina dobijaju besplatan prevoz. To važi i za starije osobe od 65 godina, ali oni neće morati da imaju kartu i godišnju dopunu kao do sada. Oni će se prijavljivati preko aplikacije ili će dobiti doživotnu u besplatnu kartu - kazao je Šapić.

Aleksandar Šapić
Aleksandar Šapićfoto: Zorana Jevtić

Gradonačelnik je objašnjavajući sistem funkcionisanja gradskog prevoza u budućnosti kazao je i da se ukidaju kontrolori.

- U autobuse će ulaziti Beli, odnosno Komunalna milicija i neće zaustavljati autobus ni ostale putnike. Putniku bez karte oni će uručivati nalog za plaćanje posebne karte. Putnik koji dobije taj nalog neće biti izbačen iz autobusa.

Gradonačelnik je rekao da će grad Beograd potpuno raskinuti ugovor sa Kentkartom o naplati karata i održavanju sistema, što znači i ukidanje postojećih validatora, prezentovao je novo rešenje.

- Ovo je novi sistem javnog prevoza u Beogradu. U postojećem sistemu grad je podeljen na 4 zone. U novom postojaće samo dve. U sadašnjem sistemu postoji karta koja važi 90 minuta i košta 89 dinara. Ova karta se ukida. Postojaće celodnevna karta za ceo grad i cena će biti 200 dinara. Ukidaju se i papirne karte za jednu vožnju - rekao je Šapić.

Uvodi se karta za 7 dana po ceni od 1.000 dinara, ukidaju se postojeće karte za 3 i 5 dana.

Mesečne karte koštaće 3.000 dinara za jednu zonu i 3.500 za dve zone. Godišnja karta koštaće 30.000 dinara za prvu, odnosno 35.000 dinara za dve zone.

Karta će se kupivati preko SMS poruke, aplikacije i na prodajnim mestima Javnog preduzeća "Naplata prevozne usluge".

Ukida se prodaja u vozilima, na trafikama, preko interneta i platnom karticom.

"Uvodimo moderan sistem plaćanja putem.beplatne aplikacije", kazao je Šapić. Plaćanje SMS porukom biće slično kao kod naplate parkiranja.

Svi učenici starosti do 19 godina dobijaju besplatan prevoz. To važi i za starije osobe od 65 godina, ali oni neće morati da imaju kartu i godišnju dopunu kao do sada. Oni će se prijavljivati preko aplikacije ili će dobiti doživotnu u besplatnu kartu.

Bonus video:

01:07

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA BEOGRADA Gradonačelnik Šapić: Rebalans uspešan, stali nismo! Evo i šta je rekao o naplati karata u GSP

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.