KOTROLOR U GSP-U TRAŽIO KARTU ČOVEKU OD 30 GODINA: Putnici nisu mogli da veruju kako se Srbin izvukao iz situacije
Gradski prevoz, Foto: Nemanja Pančić, Petar Lazović

hit

KOTROLOR U GSP-U TRAŽIO KARTU ČOVEKU OD 30 GODINA: Putnici nisu mogli da veruju kako se Srbin izvukao iz situacije

U jednoj objavi na Tviteru opisana je ova situcaija koja je do suza nasmejala sve putnike u autobusu

Objavljeno:

Kontrola u gradskom prevozu u Beogradu pitala je mladića koji ima tridesetak godina da li ima kartu, a on je odgovorio da je srednja škola i to pedagoška.

U jednoj objavi na Tviteru opisana je ova situcaija koja je do suza nasmejala sve putnike u autobusu.

- Ulazi kontrola pitaju lika za kartu, on kaže srednja škola, a ima brat bratu bar 30 godina, samo jedan dobacuje, a i ja sam večernja škola. Ovaj ga pita koja srednja škola on kaže pedagoška. E, sad kad nisam umrla... Ali morate da imate potvrdu. Ma, kakvu potrebu?! Dobro koja srednja škola, pedagoška bukvalno kraj umreću od smeha - piše u tvitu.

Naime, često se dešava da omladina ne plaća kartu, a da kad uđe kontrola samo kažu da su srednja škola. Međutim, važno je naglasiti i da srednjoškolci treba da imaju kartu.

autobus, kontrola
foto: Stefan Jokić, Nemanja Pančić

Potrebna dokumenta za izdavanje karte za srednjoškolce su sledeća:

- Za učenike sa prebivalištem u Beogradu: originalna potvrda o pohađanju verifikovane srednje škole na teritoriji Srbije ili originalna potvrda o pohađanju škole u inostranstvu/ispostave u Beogradu koja mora biti na srpskom ili engleskom ili prevedena na srpski od strane sudskog tumača.

Za učenike sa prebivalištem van teritorije Beograda koji pohađaju školu u Beogradu: originalna potvrda o pohađanju verifikovane srednje škole na teritoriji grada Beograda. Za strane učenike: fotokopija pasoša (original na uvid), za učenike iz EU: fotokopija pasoša ili lične karte (original na uvid). Za punoletna lica: fotokopija lične karte (original na uvid). Za maloletna lica: fotokopija pasoša, zdravstvene knjižice ili izvoda iz matične knjige rođenih (original na uvid).

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.