NA RED DOŠLO DA SE MENJA STARO POLA VEKA: U toku RADOVI na Brankovom mostu
Brankov most, Foto: Zorana Jevtić

Vozači, obratite PAŽNJU

NA RED DOŠLO DA SE MENJA STARO POLA VEKA: U toku RADOVI na Brankovom mostu

„Putevi Beograda” podsećaju i da su radovi na sanaciji betonskih konstrukcija – nosača stubova javne rasvete za 9 stubnih mesta okončani prošle godine

Objavljeno:

Radovi na zameni konzolnih elemenata čeličnih nosača stubova javne rasvete na 14 stubnih mesta na Brankovom mostu počeli su danas, saopštilo je Javno preduzeće „Putevi Beograda”.

Kako je precizirano, planirano je da se radovi obavljaju do 22. maja i nakon toga 24. i 25. maja, i to i vikendom i noću da bi se što manje ometalo normalno funkcionisanje saobraćaja.

Za potrebe izvođenja radova povremeno će se postavljati privremena saobraćajna signalizacija u krajnjim levim trakama u oba smera. Važno je da će za vreme tako postavljene privremene saobraćajne signalizacije biti omogućeno korišćenje žutih traka za saobraćaj svih motornih vozila.

Brankov most
Brankov mostfoto: Damir Dervišagić

Radovi će se izvoditi fazno. U navedenom periodu deo radova će se izvoditi sa pomoćnih skela ispod mostovske konstrukcije, u cilju što manjeg trajanja zauzeća kolovoznih traka na samom mostu. U vremenu kada se tehnički ne budu mogli izvoditi radovi, neće biti zauzeća kolovoznih traka, već će se saobraćaj na samom mostu nesmetano odvijati.

„Putevi Beograda” podsećaju i da su radovi na sanaciji betonskih konstrukcija – nosača stubova javne rasvete za 9 stubnih mesta okončani prošle godine.

Posle zimske pauze nastavlja se sanacija koja je od presudnog značaja za bezbednost na Brankovom mostu. Važno je i napomenuti i da nosači stubova javne rasvete nisu obnavljani više od pola veka.

Saznajte više o STAROM SAVSKOM MOSTU:

01:45

NOVA LOKACIJA STAROG SAVSKOG MOSTA: Biće izmešten NA TRAVU, a oko njega će se nalaziti kafići i restorani (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Beoinfo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.