Cipele od ponija, noja ili nosoroga i pravi ih Beograđanin: Da li biste ih nosili?! (FOTO)

U SRED BEOGRADA

Cipele od ponija, noja ili nosoroga i pravi ih Beograđanin: Da li biste ih nosili?! (FOTO)

Ovde možete kupiti obuću koju nema niko u gradu, zemlji, a najverovatnije ni u svetu
Objavljeno:

Naizgled obična obućarska radnja, smeštena u Ulici Ratka Mitrovića u Žarkovu. Ali, ona je sve, samo nije obična. Ako se pitate zbog čega bi jedna prodavnica cipela bila toliko posebna, odgovor je sledeći: ovde možete kupiti cipele koje nema niko u gradu, zemlji, a najverovatnije ni u svetu.

Poni, noj, krokodil, piton, kobra, ajkula, nosorog, jegulja, anakonda... Od kože svih ovih životinja ovde možete dobiti cipele, zahvaljujući Igoru Suhenku, obućaru koji skoro tri decenije pravi unikatne modele za ljude širom Beograda i Srbije. Uz prijatan osmeh, dočekuje nas na vratima svog malog carstva, sa parom najnovijeg modela u ruci.
- Ove upravo završavam. Od teleće su kože i pravljene po porudžbini. Prve sam napravio svom dobrom prijatelju, pre nekih 25 godina...još uvek ih nosi i dobro ga služe. U radionici koja odiše starim, zanatskim duhom, po policama leže alat, koža i krojevi.
Ovo je kutak u kojem Igor slobodno stvara, pretapajući svoj rad u umetnost. Kada napravi cipelu, kaže, nikada nije potpuno zadovoljan. - Uvek želim da dodam nešto novo ili prepravim ono što sam napravio. Ali onda unesem to na sledeći par.
Kod njega kupuju svi oni koji žele da nose kvalitet, a većina se odlučuje za obuću od teleće kože. Međutim, ima i onih koji su spremni da daju veliku sumu novca kako bi na nogama imali kožu anakonde ili neke druge egzotične vrste. Pitali smo Suhenka odakle nabavlja materijal i po kojoj ceni prodaje egzotične primerke.
- U Beogradu postoje posebne radnje u kojima možete nabaviti materijal. A oko cene se dogovaramo. Naravno, obuća od kože egzotičnih životinja, zna biti do tri, četiri puta skuplja od obične. Sama izrada traje po nekoliko meseci, ali Suhenko nas uverava da se čekanje isplati i kaže da su gotovo sve mušterije veoma zadovoljne.
Igoru, inače, niko iz porodice nije preneo znanje o ovom starom zanatu. On je od malih nogu počeo da se interesuje za obuću, a prve cipele napravio je sa nepunih 20 godina. Nakon toga napravio je na hiljade pari unikatnih modela, a mašte mu ni malo ne nedostaje.
Ovaj Beograđanin postigao je veliki uspeh i u svetu, pa se njegovi unikatni modeli nude i preko stranih sajtova. Ako poželite da vam cipele budu drugačije i da ih nema baš niko na svetu, obavezno posetite Igora. Hodaćete lepše. (Dunja Čavić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.