UNIŠTAVANA IMOVINA ŠKOLE: Đaci ne mogu više tako LAKO da UĐU, na OVAJ POTEZ su se odlučili u Zemunskoj gimnaziji!
Zemunska gimnazija, Foto: Marina Lopičić

nova pravila

UNIŠTAVANA IMOVINA ŠKOLE: Đaci ne mogu više tako LAKO da UĐU, na OVAJ POTEZ su se odlučili u Zemunskoj gimnaziji!

Prema rečima Bjelanovića, bilo je i dve-tri situacije gde je pisano po zidovima, uništavana imovina, ugrožavana bezbednost tako što je aktiviran protivpožarni alarm

Objavljeno:

Svi đaci Zemunske gimnazije od sada moraju da imaju identifikacionu karticu kako bi mogli da uđu u školu i prate nastavu.

Identifikacione kartice su uvedene kao pokušaj povećanja bezbednosti kako učenika, tako i zaposlenih u Zemunskoj gimnaziji i kao prevencija potencijalnih neželjenih ponašanja i prevencija nasilja, rekao je za Tanjug direktor Zemunske gimnazije Miloš Bjelanović.

Dodao je da je u prvom polugodištu određen broj učenika ove škole doveo svoje drugove koji, nažalost, nisu na dovoljno visokom nivou što se tiče odgovornosti prema imovini i prema drugima.

Zemunska gimnazija
Zemunska gimnazijafoto: Marina Lopičić

Idetifikacione kartice povećavaju bezbednost

Prema rečima Bjelanovića, bilo je i dve-tri situacije gde je pisano po zidovima, uništavana imovina, ugrožavana bezbednost tako što je aktiviran protivpožarni alarm.

- U našoj zgradi u trenutku ima 700 učenika i zaposlenih i možete misliti kakva panika vlada kada bi se aktivirao aparat, rekao je Bjelanović.

Istakao je da su kartice omogućile da bude uveden u funkciju i drugi ulaz na koji ulaze učenici i na taj način je povećan broj evakuacionih puteva iz Zemunske gimnazije.

- Trenutno je labaviji sistem, ukoliko učenik zaboravi karticu, njega opominjemo, sa naznakom da će od ponedeljka morati da se vrate kući po karticu, rekao je Bjelanović.

Naveo je da su učenici na novu odluku reagovali, kao i na sve odluke, šareno i da neki zdušno prihvataju i shvataju koliko se podiže bezbednost svih, a da se drugi, kojima je teško da ponesu karticu, opiru i svoju odgovornost ako je zaborave prebacuju na druge.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media