DEO CENTRA GRADA TREĆI DAN BEZ VODE! Oglasili se i iz Vodovoda, evo šta se dešava
Radovi na vodovodnoj mreži, Foto: Aleksandar Čolić

havarija

DEO CENTRA GRADA TREĆI DAN BEZ VODE! Oglasili se i iz Vodovoda, evo šta se dešava

I taman kada su se stanovnici ovog dela centra grada ponadali da će bar u nedelju uveče uspeti da završe nešto od nagomilanih obaveza, usledio je hladan tuš

Objavljeno:

Kad za vikend isplaniraš da opereš sav veš, središ kuću, oribaš kupaitla, skuvaš ručak za početak naredne nedelje, a onda ga provedeš na "prinudnom odmoru", možda nekome i zvuči kao dobar razvoj situacije, ali građani dela centra grada koji od subote ujutru nemaju vode, ne bi se složili sa tim.

Naime, građani sa opštine Palilula, iz ulica - Šajkaška, Vojvode Dobrnjca, Cvijićeva, Jovana Avakumovića, Bulevara despota Stefana, Poenkareove i okolnih, nemaju vodu još od subote ujutru, a kako nam je jutros rečeno u JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", "iskreno se nadaju da će njihove ekipe završiti sve danas do 16 sati".

I građani ovih ulica se nadaju da će kvar biti definitno otklonjen, mada sada sa skepskom prihvataju svaku novu informaciju, jer na vodu iz slavina čekaju još od subote. Naime, kako nam javljaju naši sugrađni, na zvaničnom sajtu JKP BVK prvo je bila informacija da voda stiže u subotu u 15 sati, pa zatim je odloženo za 22, pa onda za nedelju u 15, pa za 22...

Radovi na vodovodnoj mreži
Radovi na vodovodnoj mrežifoto: Aleksandar Čolić

Kad vikend provedeš čekajući vodu

- Ceo vikend provela sam čekajući da stigne voda. Kupali smo se kod prijatelja i rođaka... Ali je ostala gomila neopranog veša, sudova, ručak sam jedva nekako uspela da skuvam. A deca danas u školu! Pratila sam obavešenja na znvaničnom sajtu, i stalno su bila nova odlaganja, a što je najgore, u subotu uveče smo saznali da oni zapravo i ne znaju gde je kvar! - priča nam jedna očajna Beograđanka iz Šajkaške ulice.

A onda tračak nade u nedelju uveče - iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" saopštili su da je kvar koji je "uzrok višesatnog prekida u vodosnabdevanju" potrošača na Paliluli ipak pronađen.

Pronašli smo kvar!

- Posle celodnevnih aktivnosti na pronalaženju skrivenog kvara, ekipe Sektora distribucije vode JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ su uspele da lociraju defekt na cevovodu koji se nalazi na uglu Venizelosove i Budimske ulice. Pronalaženje kvara bilo je izuzetno otežano zbog činjenice da nije bilo vidljivog isticanja vode na ulicu - navodi se u zvaničnom saopštenju JKP "Beogradski vodovod i kanalizacije".

Radovi na vodovodnoj mreži / Ilustracija
Radovi na vodovodnoj mreži / Ilustracijafoto: Aleksandar Čolić

Pa onda hladan tuš

I taman kada su se stanovnici ovog dela centra grada ponadali da će bar u nedelju uveče uspeti da završe nešto od nagomilanih obaveza, usledio je hladan tuš:

"Zbog nemogućnosti da kvar bude otklonjen u nedelju u večernjim satima (uklanjanje privatnih vozila koja ometaju prilaz mehanizaciji, kao i rad mehanizacije u naseljenom gradskom području tokom noćnih sati), ekipe Sektora distribucije vode započeće radove na otklanjanju kvara u jutarnjim satima u ponedeljak, 06. februara. Očekujemo da će do normalizacije snabdevanja vodom doći najkasnije do 16 sati".

Danas nam je rečeno da "iskreno se nadaju da će njihove ekipe završiti sve danas do 16 sati".

Kako se još navodi u jučerašnjem saopštenju, ekipe vodovodne mreže su utvrdile i da u ulicama koje su bile bez vode – vodovodne instalacije nisu bile zatvorene na zatvaračima.

Česma
Česmafoto: Profimedia

Pusti rafovi, a onda ode i cisterna

Mesta na policama okolnih prodavnica gde stoje baloni sa vodom bila su prazna već u subotu, ali je srećom stigla cisterna sa pijaćom vodom. Međutim...

"Auto-cisterne sa pijaćom vodom, koje je danas (nedelja) postavilo JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, biće povučene tokom večernjih i noćnih sati zbog niskih temperatura vazduha i smrzavanja vode. Izvinjavamo se svim potrošačima ovog dela Palilule zbog neprijatnosti i molimo ih za dodatno strpljenje", saopštili su iz JKP BVK.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.