ZA TRI DANA SE SVE U BEOGRADU MENJA, OBJAVLJENE NOVE INFORMACIJE: Na snagu stupa "NOVOGODIŠNJI SAOBRAĆAJ"!
Beograd, Foto: Printescreen/Naxi kamere

OBRATITE PAŽNJU

ZA TRI DANA SE SVE U BEOGRADU MENJA, OBJAVLJENE NOVE INFORMACIJE: Na snagu stupa "NOVOGODIŠNJI SAOBRAĆAJ"!

Praznici stižu kroz nekoliko dana, a to menja i radno vreme u prodajnim objektima i drugim uslužnim delatnostima.

Objavljeno: 14:16h

U subotu, 31. decembra, na svim linijama javnog gradskog prevoza važiće red vožnje za subotu, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Redovne noćne linije počeće sa radom u 22 sata. U novogodišnjoj noći važiće redovne turažne tablice noćnog saobraćaja, s tim što će vozila redovnog noćnog saobraćaja početi sa radom dva sata ranije (umesto u 24 u 22 časa), a od ponoći će saobraćati po redovnoj turaži.

Redovne dnevne linije: 7, 12, 29, 40, 15, 16, 17, 27, 33, 48, 53, 84, 88 i 95 do 22 časa će raditi po redu vožnje za subotu. Sva vozila sa ovih linija, koja imaju planirane polaske posle 22 časa, isključuju se iz saobraćaja. Od 22 do 4 časa vozila sa ovih linija će raditi po vanrednim novogodišnjim turažama, s tim što će umesto linija 29 i 40 raditi privremene autobuske linije 29A i 40A, navodi u saopštenju Beoinfo.

Linije sa poteza 100, 300, 400, 500, 600 i 700 će raditi po važećem redu vožnje do kraja rada.

Na ostalim gradskim linijama se ostvaruju poslednji polasci, koji su planirani zaključno sa 23 časa. Sva vozila koja imaju planirane polaske posle 23 časa isključuju se iz saobraćaja.

U vremenskom intervalu od 22 do 23 časa preklapaće se dnevni i noćni novogodišnji saobraćaj.

Za vreme novogodišnjih i božićnih praznika, od 1. do 7. januara 2023. godine, za sve linije važiće sledeća organizacija saobraćaja: od nedelje, 1. januara, zaključno sa utorkom 3. januara – red vožnje za nedelju; od srede 4. januara, zaključno sa petkom 6. januara – red vožnje za radni dan; u subotu, 7. januara – red vožnje za nedelju.

Od nedelje, 8. januara, uspostavlja se redovan režim saobraćaja.

Rad prodajnih objekata:

Dežurni prodajni objekti, koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika, saopšteno je iz Grada Beograda.

Kako saopštavaju iz Sekretarijata za privredu, privredni subjekti koji obavljaju zanatsku i trgovinsku delatnost na teritoriji grada Beograda rade prema sledećem rasporedu:

31. decembra 2022. (uoči Nove godine, subota) - dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr.), moraju da rade najmanje od 9 do 18 časova;

Prodavnica
foto: Printscreen RTS

1. januara 2023. (Nova godina, nedelja) - dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni;

2. januara 2023. (drugi dan praznika, ponedeljak) - dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 časova;

3. januara 2023. (treći dan praznika, utorak) - dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 časova;

6. januara 2023. (Badnji dan, petak) – dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr.), moraju da rade najmanje od 9 do 18 časova;

Pijaca, Badnji dan, Božić
foto: Filip Plavčić

7. januara 2023. (Božić, subota) - dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

Na dan državnog i drugog praznika (1, 2, 3. i 7. januara 2023), nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.

Porodica, Večera, Ručak, Božić
foto: Profimedia

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i na opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 časa, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 časova.

Dežurni prodajni objekti, koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane novogodišnjih i božićnih praznika mogu biti otvoreni i mogu da rade duže od navedenog radnog vremena, saopštavaju iz Sekretarijata za privredu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.