OTVOREN DNEVNI PRIHVATNI CENTAR ZA BESKUĆNIKE: Topli napici i obroci obezbeđeni su za one bez doma, a TO NIJE SVE!
Beskućnici, Foto: Printscreen/RTS

radno vreme centra je do 10 do 13 časova

OTVOREN DNEVNI PRIHVATNI CENTAR ZA BESKUĆNIKE: Topli napici i obroci obezbeđeni su za one bez doma, a TO NIJE SVE!

Korisnici mogu da dobiju čistu garderobu, kao i savete o tome gde bi trebalo da se obrate ukoliko im je potrebna zdravstvena nega

Objavljeno:

Dnevni privremeni prihvatni centar za beskućnike otvoren je danas u Begradu u Lominoj 17, a radno vreme centra je do 10 do 13 časova, preneo je Beoinfo.

U Dnevnom prihvatnom centru za beskućnike obezbeđeni su topli napici, obroci prostor u kojem mogu da se ugreju, a postoji i usluga kupanja. Korisnici mogu da dobiju čistu garderobu, kao i savete o tome gde bi trebalo da se obrate ukoliko im je potrebna zdravstvena nega.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić rekla je da su u stalnoj smo komunikaciji sa gradskim Štabom za vanredne situacije, da prate prognozu vremena i da će, ukoliko bude potrebe, radno vreme biti produženo, a kapaciteti prošireni.

Beskućnici
Beskućnici foto: Profimedia

Ona je najavila da će u narednih nekoliko dana biti otvoren i prostor u kojem će biti obezbeđeno privremeno prenoćište za beskućnike.

Za početak će biti obezbeđeno 25 mesta sa prostorom odvojenim za žene i muškarce i ukoliko bude bilo potrebe, i za tu uslugu će se proširivati kapaciteti, rekla je Aleksandra Čamagić, navodeći da su u Prihvatilištu za stara i odrasla lica, čiji je kapacitet 104 mesta, zbrinute 52 osobe.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.