VETAR OBARAO BANDERE, IŠČUPANA STABLA OŠTETILA VOZILA: Burna noć u Beogradu posle KOŠAVE, ovde je bilo najgore!
Oboreno drvo, Foto: Društvene mreže

totalni haos

VETAR OBARAO BANDERE, IŠČUPANA STABLA OŠTETILA VOZILA: Burna noć u Beogradu posle KOŠAVE, ovde je bilo najgore!

"Intervencije su završene na svim lokacijama, od utorka u 15 časova, do juče u 6 časova uz upotrebu neophodne mehanizacije"

Objavljeno:

Košava koja je u utorak preko dana i noći duvala bez prestanka zadala je glavobolje žiteljima Beograda. Usled olujnog vetra mnogi su ostali bez struje, a snažna košava je obarala stabla koja su padala na automobile, te su mnogi morali na posao autobusom.

Prema podacima JKP "Zelenilo-Beograd", njihove ekipe su najviše bile uposlene na teritoriji dve opštine - na Čukarici i Voždovcu.

- Operativni tim za hitne intervencije JKP "Zelenilo-Beograd" usled jakog vetra koji je duvao, intervenisao je na 15 lokacija na sanaciji preloma grana ili stabla - navode u ovom preduzeću.

- Intervencije su završene na svim lokacijama, od utorka u 15 časova, do juče u 6 časova uz upotrebu neophodne mehanizacije. Na devet lokacija, uglavnom sa neuređenih površina ili onih koje nisu u sistemu održavanja našeg preduzeća, bilo je materijalne štete u vidu pada stabla ili grane na automobil.

Olujni vetar je najviše štete naneo žiteljima Ohridske ulice u Zemunu, gde je oborio dve bandere i ostavio ih bez struje! Stanari su odmah obavestili nadležne. Ulica je zbog stubova koji su pali bila blokirana. Stabla su padala u Žarkovu, gde je na ogradu OŠ "Đorđe Krstić" palo veliko drvo, koje je vetar iščupao iz korena, a grane su se rasule preko parkiranog automobila. Pukom srećom u oba incidenta niko nije bio povređen. Vetar je obarao stabla i u susednom Pančevu, gde su grane pale na dva parkirana automobila.

Štetu na automobilima ili telesnih povreda usled pada stabla ili grane građani mogu nadoknaditi uz pomoć "Zelenila", ali samo ukoliko je uzrok štete stablo u redovnom održavanju ovog preduzeća.

- Neophodno je da građani pozovu JKP "Zelenilo-Beograd" na broj telefona 011/2630-506, ili pošalju mejl na adresu info@zelenilo.rs gde će dobiti precizna uputstva gde da se jave (u zavisnosti od lokacije gde je palo stablo ili grana), kako bi se sačinio zapisnik o nastaloj šteti - objašnjavaju u "Zelenilu".

- Zapisnik se šalje Komisiji za procenu štete, koja popunjava obrazac Prijava štete iz osnova osiguranja od odgovornosti i oštećeni se sa kompletnom dokumentacijom upućuje u Akcionarsko društvo za osiguranje, koje u najkraćem roku nadoknađuje štetu.

Lane padale grane i na autobus

Početkom oktobra prošle godina košava je napravila pravi dar-mar u prestonici.

Snažan vetar i tada je povećao broj intervencija JKP "Zelenilo-Beograd", čije su ekipe tog dana bile na terenu 43 puta, a probleme su samo do podne građani prijavili na čak 70 lokacija. Jedno stablo tada se obrušilo i na autobus 56 u Oplenačkoj ulici.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.