OTKRIVAMO TAJNI RECEPT ZA NAJBOLJI GULAŠ U SRBIJI: Probali smo, i ostali bez teksta! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

raj za gurmane!

OTKRIVAMO TAJNI RECEPT ZA NAJBOLJI GULAŠ U SRBIJI: Probali smo, i ostali bez teksta! (FOTO)

Pekara "Spasa" u Skadarliji je jedinstvena u Beogradu. Za priču o gulašu u lepinji ste sigurno čuli, a mi vam otkrivamo da li i dalje vlada pomama za ovim specijalitetom...
Objavljeno:

Ušuškana u boemskoj četvrti koja i dalje pleni i šarmira sve koji tuda prođu, nalazi se pekara "Spasa" koja predstavlja raj za gurmane koji uživaju u neobičnim i jedinstvenim specijalitetima.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Filip Plavčić

U ovom prelepom kvartu, tradicija se retko menja jer nema potrebe za tim. Ova pekara je odolela promenama i zadržala je svoj jedinstveni šmek. Nalazi se na istom mestu kao i 1942. godine.

Ljiljana koja radi dugo u čuvenoj pekari nam je otkrila istorijat ove sada već najpoznatije pekare u Skadarskoj ulici.

foto: Filip Plavčić

Posao je započeo Radomir Spasović, da bi preko sina i snaje u nasleđe došao unuci Jeleni koja sadi vodi računa o pekari.

ISTINITE PRIČE SKADARLIJE: Gde je sedeo Tito, i kako je Toma Zdravković promenio život devojčici sa cvećem (FOTO)

Spasin specijalitet je privlačio i Momu Kapora, a Bajaga i dan danas dolazi u pekaru. Jelena, vlasnica pekare nam je rekla da su poznati glumci, pevači, političari ali i novinari redovni gosti.

foto: Filip Plavčić

- Urednik nedeljnika NIN, Milan Ćulibrk redovno dolazi da jede gulaš u lepinji. Prošli put je kupio 7 komada, kaže ponosna vlasnica.

BAKA KOJA ŠALJE POLJUPCE ŽIVI U VELIKOJ BEDI: Ljubica prosi jer 3 mlada života zavise od nje! (FOTO) (VIDEO)

Ljilana redovno uslužuje goste i kaže kako imaju veliki broj stalnih mušterija koji dolaze uglavnom između 10h i 12h.

foto: Filip Plavčić

- Nema pravila, ali ljubitelji gulaša u lepinji dolaze uglavnom do 12h. Ima ih svih uzrasta od dece do starijih. U pitanju je i tradicija pa deca starijih često kupuju ovaj specijalitet i kada odrastu.

foto: Filip Plavčić
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.