MISTERIOZNE ČESTICE PODIGLE PANIKU U BEOGRADU: Evo da li su OPASNE! (VIDEO)
magla, Foto: Printscreen/Reddit

ČESTICE U MAGLI

MISTERIOZNE ČESTICE PODIGLE PANIKU U BEOGRADU: Evo da li su OPASNE! (VIDEO)

Magla u meteorologiji predstavlja pojavu u prizemnom sloju toposfere

Objavljeno:

Gusta magla nadvila se nad velikim delom Srbije od petka, prati nas ceo vikend, a evo i danas. Najnezgodnije je noću, pogotovu u delovima između gradova i sela koji nisu osvetljeni, a saobraćaj je prometan. Neprijatno je i u velikim gradovima gde je saobraćaj gust, a vidljivost zbog magle otežana, pa ni ulična svetla ne pomažu. Ipak, naše ljude brine nešto drugo.

U pitanju su "misteriozne" čestice koje je jedan Beograđanin primetio pod svetlom ulične svetiljke, pa je svoju zabrinutost i nedoumicu podelio na Reditu i zatražio logično objašnjenje za ovu pojavu.

"Jel magla inače ima neke "čestice" koje lete ovako kao što se vidi ispod lampe?", upitao je, a onda ubrzo dobio i željene odgovore.

"Pa normalno da ima. U idealnom svetu magla je od "čestica" vode, kod nas od čestica sagorevanja i prašine", "Magla inace ima "cestice", odnosno sitne kapljice vode, kao fajtalicom kad prskas. Ali, ovo ti nije samo magla. Realno, da sam ti, ne bih bio napolju sad", "Pa, druže, šta je magla? Normalno da po magli vidiš čestice", pisali su korisnici ove društvene mreže iznenađeni pitanjem, a neki su okrenuli na šalu pa su pisali da su u pitanju "mikromarsovci".

U suštini - ništa neobično i zabrinjavajuće nije viđeno na snimku.

Šta je magla?

Magla u meteorologiji predstavlja pojavu u prizemnom sloju toposfere. Tačnije, to je oblak koji čine vodene kapljice ili ledeni kristali koji su toliko sitni i lagani da mogu lebdeti u vazduhu.

Dakle, magla je oblak koji se nalazi nad samom površinom zemljinog tla. Pri temperaturama višim od nula stepeni Celzijusa magla se zadržava samo uz visoku relativnu vlažnost vazduha.

(Espreso / Blic Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.