PARKIRAJU ISPRED VRTIĆA DA BI PREUZELI DECU, KAŽU DA IM "OKO SOKOLOVO" USMENO DOZVOLI: Šta kad im stigne kazna?
Oko sokolovo, Foto: Zorana Jeftić, Printscreen/Google Maps

OBRATITE PAŽNJU

PARKIRAJU ISPRED VRTIĆA DA BI PREUZELI DECU, KAŽU DA IM "OKO SOKOLOVO" USMENO DOZVOLI: Šta kad im stigne kazna?

Prema objašnjenju nadležnog sekretarijata, beogradska služba javnog reda radi svakog dana, pa i u vreme državnih i verskih praznika

Objavljeno:

Parkirati se u Beogradu postaje sve veći problem, naročito u udarnim terminima, a posebno u i oko centra prestonice.

Pa čak i kada vozači imaju sreće i nađu mesto u parking zoni, tu za mnoge nije kraj muka.

Građani koji dovoze i odvoze decu iz prestoničkih vrtića poslednjih nekoliko dana žale se da sistem "oko sokolovo" piše kazne zbog nepropisnog parkiranja, iako zbog nedostatka parking-mesta stanu svega par minuta da preuzmu mališane.

Iz Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju kažu za "Novosti" da odlukom nije propisano dozvoljeno vreme zadržavanja odnosno, kako kažu, nepropisnog parkiranja na javnim površinama i parkiralištima.

Obratilo se nekoliko revoltiranih građana sa žalbom da su im na naplatu stigle kazne za zadržavanje ispred vrtića iako su imali usmeni dogovor sa vozačima sistema "oko sokolovo".

1 / 3 Foto: Printscreen/youtube/ RTS SAT - Zvanični kanal

"Stigla je kazna za nepropisno parkiranje"

- Stao sam ispred obdaništa u Svetozara Markovića na svega nekoliko minuta, pošto nema parkinga u blizini - ističe sagovornik.

- Posle par dana mi je stigla kazna za nepropisno parkiranje. I nisam jedini koji je tako prošao, pošto mi se požalilo još nekoliko roditelja. Problem je što nema gde da se stane, pa je ovo jedini način, a i ranije smo se usmeno dogovorili.

Prema objašnjenju nadležnog sekretarijata, beogradska služba javnog reda radi svakog dana, pa i u vreme državnih i verskih praznika u cilju suzbijanja parkiranja suprotno odredbama odluke, kako po prijavama građana, tako i postupanjem patrola komunalnih milicionara, kao i elektronskim sistemom kontrole parkiranja "oko sokolovo".

- Ukoliko se konstatuje prekršaj u trenutku dok vozač sedi u vozilu čekajući da se drugo isparkira kako bi svoje vozilo parkirao ili dok otvara kapiju svog dvorišta, može se podneskom obratiti Komunalnoj miliciji, koja će razmotriti taj podnesak i sačinjene fotografije na licu mesta - objašnjavaju u Sekretarijatu za inspekciju, nadzor i komunikaciju.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.