EVO KOLIKO KOŠTA DA SE ISKLJUČITE SA SISTEMA DALJINSKOG GREJANJA: Od početka godine stigao veliki broj zahteva
Ilustracija, Foto: Print Screen Youtube

SNADBEVANJE ENERGIJOM

EVO KOLIKO KOŠTA DA SE ISKLJUČITE SA SISTEMA DALJINSKOG GREJANJA: Od početka godine stigao veliki broj zahteva

Građani koji se isključe sa sistema daljinskog grejanja mogu ponovo da podnesu zahteve da se priključe

Objavljeno:

Na adresu JKP "Beogradske elektrane" od početka godine stiglo je 245 zahteva za isključenje sa sistema daljinskog grejanja.

Nezadovoljstvo zbog usluga ili visoki računi najčešći su razlozi za ovakvu odluku. Građani koji žele da prekinu "saradnju" sa "Elektranama" moraju da dobiju saglasnost upravnika stambene zajednice, ali i da plate odjavljivanje sa sistema. Prema rečima nadležnih iz "Elektrana", za prosečan stan od 50 kvadrata isključenje košta od 9.500 do 15.000 dinara sa PDV.

Kako su za "Novosti" rekli u JKP "Beogradske elektrane", potrošači koji više ne žele da se greju preko daljinskog grejanja zahteve mogu da upute Direkciji za snabdevanje toplotnom energijom u Zemunu.

1 / 3 Foto: Profimedia

- Od 245 podnesaka, 141 se odnosio na isključenje grejanja u stanovima. Korisnici koji više ne žele da se greju preko našeg sistema trebalo bi da dostave saglasnost upravnika stambene zajednice - rekli su u ovom preduzeću. - Ovo je neophodno jer je grejna instalacija u vlasništvu stanara. Osim toga, potreban je dokaz o vlasništvu stana, fotokopija lične karte vlasnika i fotokopija računa JKP "Infostan tehnologije". Nakon mesec dana dobijaju rešenje u kojem se navode troškovi, a kada sve bude podmireno, ekipe mogu da izađu na teren i isključe grejanje. Koliko će neko platiti, zavisi od projekta unutrašnjih instalacija, zbog toga nemamo jedinstvenu cenu, već se za svaki objekat ona obračunava posebno.

Da li će ukloniti radijatore iz stana, odlučuju vlasnici. Građani koji se isključe sa sistema daljinskog grejanja mogu ponovo da podnesu zahteve da se priključe.

NAJLAKŠE VAN SEZONE

Beograđani koji ne žele da se greju preko "Elektrana" zahteve bi trebalo da podnesu van sezone. Kada se obavlja ovakav posao, to utiče na sve stanare u zgradi jer je tokom procesa isključivanja ugroženo snabdevanje u svim stanovima zgrade. Međutim, uz saglasnost stanara, ovakav poduhvat moguće je izvesti i tokom sezone.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.