DA LI JE BEOGRAD SPREMAN ZA GREJNU SEZONU: Do ovih promena bi moglo doći, ima li razloga za brigu?!
Ilustracija, Foto: Profimedia

ovo možemo da očekujemo!

DA LI JE BEOGRAD SPREMAN ZA GREJNU SEZONU: Do ovih promena bi moglo doći, ima li razloga za brigu?!

Trudićemo se da sačuvamo elektroenergetsku stabilnost čitave Srbije tako što će stanovi biti topli

Objavljeno:

Beograd je pripremio dovoljno energenata za ovu grejnu sezonu, sistem je potpuno spreman i građani ne treba da brinu jer će stanovi biti topli, izjavio je danas predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

On je gostujući u Beogradskoj hronici precizirao da se grejanje može pustiti kada prosečna dnevna temperatura bude ispod 12 stepeni i istakao da temperatura u stanovima neće biti menjana i ostaje 20 plus minus jedan stepen.

1 / 5 Foto: Profimedia

Bilo bi dobro da se ponašamo racionalno, ali nećemo dozvoliti da stanovi budu hladniji nego što su bili prethodnih godina, jer bi to bilo opterećenje pre svega na EPS. Trudićemo se da sačuvamo elektroenergetsku stabilnost čitave Srbije tako što će stanovi biti topli, rekao je Nikodijević, prenosi Beoinfo.

On je kazao da su "Beogradske elektrane" sklopile ugovor sa Srbijagasom i da imaju zagarantovanu količinu gasa, a u slučaju da isporuka ne bude redovna, što je malo verovatno, pripremljeno je 37.000 tona mazuta, što je iznad zakonskog minimuma.

Govoreći o radovima u Bulevaru despota Stefana, Nikodijević je kazao da je rebalansom gradskog budžeta izdvojeno dodatnih 900 miliona dinara za asfaltiranje ulica i da je za ovu i narednu godinu za te svrhe obezbeđeno 4,2 milijarde dinara.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.