GROM NAPRAVIO 2 KRATERA NA PISTI: Pogledajte kako izgleda OŠTEĆENJE na AERODROMU (FOTO)
Udar groma na aerodromu, Foto: Printscreen/Instagram/192.rs

AU

GROM NAPRAVIO 2 KRATERA NA PISTI: Pogledajte kako izgleda OŠTEĆENJE na AERODROMU (FOTO)

Zbog udara groma više aviona kružilo je nebom iznad Srbije

Objavljeno: 23:05h

Snažan udar groma oštetio je danas pistu na Aerodromu "Nikola Tesla" do te mere da je vazdušni saobraćaj bio obustavljen više od sat vremena!

Koliko je udar groma bio snažan svedoči i fotografija na društvenim mrežama na kojoj se vidi da su na poletno-sletnoj stazi nastala dva kratera, a jedan od njih je bio dubine desetak centimetara.

Iz aerodromske službe precizirali su da je grom udario u pistu prilikom jake oluje koje je tokom popodneva zahvatila područje Surčina i napravio oštećenja zbog čega su poletanja i sletanja aviona bila privremeno obustavljena.

U pitanju su dve rupe od groma 1.000 metara od praga poletno-sletne staze.- Bezbednost putnika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena - saopštio je Aerodrom "Nikola Tesla".

Zbog udara groma više aviona kružilo je nebom iznad Srbije. Avion iz Sarajeva za Beograd nije mogao da sleti, a nakon 40 minuta kruženja iznad Valjeva krenuo je ka Batajnici. Kružili su i avioni iz Atine, Ciriha i Minhena.

Snažno nevreme praćeno gradom i grmljavinom, podsetimo, proširilo se tokom popodneva sa severa Srbije na ostatak zemlje.

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.