VAŽNE ODLUKE U CILJU UNAPREĐENJA ŽIVOTA STAROGRAĐANA! Opština Stari grad je pokazala da misli na svoje sugrađane
Foto: Promo

pogledajte

VAŽNE ODLUKE U CILJU UNAPREĐENJA ŽIVOTA STAROGRAĐANA! Opština Stari grad je pokazala da misli na svoje sugrađane

Marjanović je posebno naglasio da je ponosan na ostvarenu saradnju opštine Stari grad i italijanskog grada Vićence

Objavljeno:

Predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović gostovao je danas na TV Hepi gde je izneo nove ciljeve ove opštine. On je istakao da je, nakon sedamnaeste sednice Skupštine opštine Stari grad, zajedno sa odbornicima usvojio odluke i rešenja koja su važna za Starograđane, za nesmetano funkcionisanje i finansijsku konsolidaciju Gradske opštine Stari grad, kao i privredno i kulturno povezivanje ove opštine sa opštinom Vićenca.

Predsednik Marjanović je naglasio da je Skupština donela odluku o namirenju dugovanja JP SRPC „Milan Gale Muškatirović”, povodom rešavanja nasleđenih i nagomilanih dugovanja ovog javnog preduzeća, čiji je osnovač bila opština Stari grad i koja sa kamatama iznose preko milion evra.

„Vratićemo sva dugovanja našeg opštinskog preduzeća JP SRPC „Milan Gale Muškatirović“. Moram da naglasim da su sva dugovanja, koja su preko milion evra, nastala do 2019. godine i to je nešto što smo nasledili i sa čim smo morali da se borimo od starta kada smo preuzeli rukovođenje opštinom“, rekao je Marjanović, koji se ovom prilikom zahvalio rukovodstvu Grada Beograda koji je pomogao opštini Stari grad u ovom poduhvatu, i dodao: „Doneli smo odluku da u narednih nekoliko nedelja sva dugovanja otplatimo i vratimo, i da potpuno finansijski konsolidujemo opštinu, i da omogućimo da u budućnosti novac, umesto na vraćanja ovih dugova, može da se ulaže u različite programe i projekte na teritoriji naše opštine.“

Pored bogatog kulturnog, zabavnog i edukativnog programa, opština Stari grad misli i na rekreaciju svojih sugrađana. Još jedna od dobrih odluka usvojenih na Skupštini, jeste da se iz budžeta odvoje finansije i za opremanje stadiona FK „GSP Polet Dorćol“ kako bi najmlađi ove opštine imali besplatnu školu fudbala. Tim povodom, Marjanović je istakao da će opština, u saradnji sa Fudbalskim savezom, opremiti ovaj stadion sa veštačkom travom, na kome mogu da se igraju i drugi sportovi, i da će sprovesti brojne besplatne programe za sve sugrađane u okviru programa „Stari grad misli na tebe.

Marjanović je posebno naglasio da je ponosan na ostvarenu saradnju opštine Stari grad i italijanskog grada Vićence. On je podvukao da “već postoji kulturna saradnja između Beograda i grada Vićence. Festival Beogradske igre potpisao je sporazum o saradnji sa gradskim teatrom Vićenca i već postoji razmena između kulturnih delegacija.“ On je dodao da u gradu Vićenci živi i radi najveći broj Srba, preko 40 hiljada naših sunarodnika. „Oni često imaju potrebu za rešavanje svojih administrativnih pitanja, gde mi kao Opština pomažemo oko izdavanja državljanstva i svih drugih stvari. Tako da smo mi odlučili da se povezujemo sa gradovima koji su razvijeni i od kojih možemo nešto i da naučimo”, poručio je Marjanović.

Gradska opština Stari grad, povodom početka školske godine, obezbedila je i 570 poklon rančeva za sve đake prvake iz sedam starogradskih osnovnih škola. „Jedna lepa vest, a to je da ove godine imamo 40 prvaka više u odnosu na prethodnu godinu, i svake godine imamo sve veći broj prvaka što je dobro i što trebamo svi zajedno da podržavamo i afirmišemo“, zaključio je predsednik Radoslav Marjanović.

Više informacija o aktivnostima Gradske opštine Stari grad možete pronaći na sajtu opštine starigrad.org.rs, Instagram i Facebook stranici.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.