ORGANIZATORI PRAJDA U BEOGRADU ODLUČNI: "SVE po PLANU, PROGRAM kreće u PONEDELJAK!" (FOTO)
Goran Miletić, Foto: Privatna arhiva

TRAŽE DA SE OSIGURA BEZBEDNOST UČESNIKA

ORGANIZATORI PRAJDA U BEOGRADU ODLUČNI: "SVE po PLANU, PROGRAM kreće u PONEDELJAK!" (FOTO)

Miletić je podsetio da će u subotu biti održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Objavljeno: 13:03h

Organizatori Prajda u Beogradu danas su održali konferenciju za medije ispred Skupštine Grada i saopštili pojedine detalje o predstojećem Prajdu.

Istakli su da ne žele sukob sa državom i da žele kompromis. Poručili su i da će u subotu pokušati ponovo da razgovaraju sa policijom da im odobre zaštitu i da će šetati bez obzira na stav.

Na pitanje novinara da li postoje šansa da dođe do promene rute šetnje, organizatori Prajda su jasni.

- Ne, zašto bismo menjali rutu kada svaki građanin treba slobodno da šeta, poručili su.

Kako su istakli nadaju se da će dobiti dozvolu i da ako dođe do zabrane, Evroprajd će se svakako održati. Tome se ne nadaju, jer kako ističu, to nikome ne ide u korist.

Konferencija ispred Skupštine Grada
Konferencija ispred Skupštine Gradafoto: Privatna arhiva

- Kompletan program koji uključuje koncerte i šetnje… Program kreće u ponedeljak u 10 sati - kazao je Miletić, jedan od organizatora Evroprajda

Miletić je podsetio da će u subotu biti održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost.

- Mi pozivamo predsednika i savet da donese odluku na tom telu, prema kojoj će svi učesnici Evroprajda biti zaštićeni. To je nešto najvažnije danas, i pozivamo sve građane da budete s nama tog dana i da na taj način iskažemo solidarnost - rekao je Miletić i dodao da će javnost biti obaveštena gde će to otvaranje biti upriličeno.

Goran Miletić
Goran Miletićfoto: Privatna arhiva

„Imaćemo svih 130 događaja, možete videti na našem sajtu koji su to događaji. Najvažnija je Međunarodna konferencija o ljudskim pravima, koja će trajati četiti dana“, kazao je Miletić.

Miletić je naglasio i da će se šetnja održati u svakom slučaju.

„Mi smo odlučni da se šetnja desi prema planu, ne možemo imati Evroprajd bez šetnje, i mi na šetnji insistiramo. Svesni smo da policija može da je zabrani, bilo je ranije, ali sve te četiri zabrane su bile protivustavne“, rekao je i dodao da nisu za sukobe.

„Mi nismo za konfrontaciju, mi smo za rešenje kroz kompromis. Nastavljamo komunikaciju s vlastima, pozivamo Savet za nacionalnu bezbednost da donese odluku o zaštiti svih učesnika. Mi smo građani kao i svi drugi, nismo zli ljudi, samo želimo da koristimo slobodu okupljanja, šetaćemo za ljubav, budite s nama 17. septembra u 17 sati“, kaže Miletić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.