OPUSTOŠENI RAFOVI NA SVE STRANE: Osim za MLEKOM, Srbi pohrlili i za OVIM PIĆEM! Sve ZVRJI prazno! (FOTO)
opustošeni rafovi, Foto: printscreen/instagram/serbialive_beograd

PRAZNI RAFOVI PO MARKETIMA

OPUSTOŠENI RAFOVI NA SVE STRANE: Osim za MLEKOM, Srbi pohrlili i za OVIM PIĆEM! Sve ZVRJI prazno! (FOTO)

Osim mleka, primetna je veća kupovina smrznutog programa, a kako se navodi u objavi, čak i energetskih pića

Objavljeno: 09:54h

Prazni ili poluprazni rafovi u beogradskim supermarketima poslednjih dana sve su češća pojava.

Nakon prekomerne kupovine ulja, šećera, brašna, na red je, po svemu sudeći, došlo i mleko. Naime, na rafovima pojedinih prodavnica u prestonici ima vrlo malo dugotrajnog ili svežeg mleka.

Na instagram stranici serbialive_beograd objavljene su fotografije "opustošenih" rafova u poznatom trgovinskom lancu.

Osim mleka, primetna je veća kupovina smrznutog programa, a kako se navodi u objavi, čak i energetskih pića.

"Na Vidikovcu, sve opustošeno, pa čak i energetska pića.”, ističe se na u opisu.

Podsetimo, i pored toga što država i proizvođači obaveštavaju građane da svega ima u dovoljnim količinama i da je nepotrebno gomilanje osnovnih namirnica, pojedini Srbi pomahnitalo kupuju namirnice strahujući da će biti nestašice.

Počeli smo od ulja. U jeku krize u Ukrajini, kada su strane Vlade najavljivale da će zabrana izvoza pšenice prouzrokovati nestašicu ulja, pa su neki ljudi u Srbiji počeli da kupuju i talože pakete ulja ostavljajući prazne rafove.

Onda je na red došlo i brašno. Pravili zalihe za narednih nekoliko meseci iako nije bilo naznaka da može doći do nestašice. Prodavci su govorili da nisu ni stizali da dopune rafove, a već su isti budu ispražnjeni. Uglavnom su to bile masovnije kupovine, te oni koji su imali u planu da kupe makar jedan kilogram, nisu uspevali da dođu na red zbog bahatih kupaca.

Usledila je i masovna kupovina šećera, koja još uvek traje. Prodavci zbog većeg obima posla ne stižu da dopune rafove koji su vrlo često prazni. Kažu pojedini kupuju i do 10 kilograma odjednom.

U neki gradovima Srbije su čak prodavci ograničavali kupovinu, pa je pojedinac mogao da kupi maksimalno 5 kilograma šećera. Neki za to nisu marili, pa su nalazili načine da prkose ovom pravili prodavaca.

Ovih dana primećeni su prazni rafovi dugotrajnog mleka. Na društvenim mrežama osvanule su fotoigrafije iz pojedinih supermarketa u Beogradu. U jednom marketu su čak ispraznili i frižider sa svežim melkom, a prema rečima građana, ostalo je još onog sa najvišom cenom.

Postavlja se pitanje da li zaista ima razloga da skupljamo hranu po kući i skladištimo je ili nam je to zaostavština iz ranijih dana, pa nam je teško da se odreknemo prakse koja može jednu grupu građana može da ostavi bez i jedne namirnice u kući, jer je nekom "dunulo" da stvara zalihe?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.