"SVAKE GODINE ISTO PO KIŠI": Đacima na Vidikovcu treba SKELEDŽIJA da bi došli do ŠKOLSKE KLUPE! Sramota! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Instgaram/serbialive_beograd, Stefan Stojanović

KIŠA PRAVI PROBLEM I ĐACIMA NA VIDIKOVCU

"SVAKE GODINE ISTO PO KIŠI": Đacima na Vidikovcu treba SKELEDŽIJA da bi došli do ŠKOLSKE KLUPE! Sramota! (FOTO)

Roditelji se dovijaju na sve načine kako bi njihova deca došla do škole...

Objavljeno:

Školska godina počela je juče, a zbog vremenskih neprilika školarci u pojedinim školama suočeni su velikim problemima.

Kako je objavljeno na instagram stranici serbialive_beograd, učenici OŠ "Branko Ćopić" na Vidikovcu, zbog poplavljenog ulaza u dvorište škole, gaze preko paleta kako bi stigli do učionice.

"Ovo je ulaz u dvorište OŠ "Branko Ćopić" na Vidikovcu... Svake godine ista situacija kada je kiša.", navodi se u objavi.

škola
foto: Printscreen/Instgaram/serbialive_beograd

Podsetimo, najavljeno nevreme protutnjalo je zapadnom Srbijom i iza sebe ostavilo pustoš. Кiša koja je neprekidno padala više od šest sati ponovo je dovela do izlivanja Bresničke reke u selu Кatrga kod Čačka. Ovog jutra osvanule su slike poplavljenih livada, puteva i fudbalskog terena.

Voda i dalje nadolazi ali za sada nije alarmantno. Кiša od sinoć ne prestaje, a voda je dospela u podrumske prostorije, jednog objekta, putevi su presečeni pa smo prinuđeni da se kroz selo krećem i idemo na posao samo terenskim vozilima", rekao je za RINU, Miloš Čekanović stanovnik Кatrge.

Silovito nevreme pogodilo i je ivanjičku opštinu i nekoliko sela odsečeno je od ostatka sveta, zbog čega je uvedena vanredna situacija na delu ivanjičke teritorije, u selima Devići, Pridvorica, Ostatija i Srednja Reka i Brusnik.

1 / 6 Foto: RINA

- Pre samo dva dana imali smo istu situaciju. Obilne padavine uništile su gotovo 100 odsto puteva podno Golije i napravljena je šteta preko 50 miliona dinara. Ovo danas nas je dotuklo, meštanima pogođenih sela je izuzuzetno teško. Mi činimo sve što je u našoj moći da im pomognemo, ali ovaj put smo nemoćni bez pomoći viših nacionalnih institucija - istukao je Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.