"VELIKI PROBLEM PRAVE GRADILIŠTA KOJA NE PAZE NA SVOJ MATERIJAL!" Iz Vodovoda objasnili kako DOLAZI DO POPLAVA!
Kanalizacija, Foto: Marko Nikolić

problemi

"VELIKI PROBLEM PRAVE GRADILIŠTA KOJA NE PAZE NA SVOJ MATERIJAL!" Iz Vodovoda objasnili kako DOLAZI DO POPLAVA!

Locirano 55 kritičnih tačaka

Objavljeno:

Novi v.d. direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Radomir Vujadin izjavio je danas da veliki problem sa zapušavanjem slivnika u gradu, što dovodi do poplava, prave investitori i izvođači radova koji "jednostavno ne vode računa o materijalu na njihovim gradilištima".

"Nažalost, vidimo svi i te pumpe (za beton) i te miksere da posle obavljenog posla stoje iznad nekog slivnika (na ulici) i peru svoje slivnike i olučnjake", rekao je Vujadin za Radio-televiziju Srbije, navodeći da komunalne službe, komunalna milicija i gradske inspekcije pokušavaju da ih opominju.

Govoreći o poplavama u gradu nakon kiša u poslednjem periodu, on je naglasio da je kanalizaciona mreža projektovana na bazi dvogodišnjeg proseka padavina u zemlji i regionu i naveo da je došlo do promena na "globalnom nivou i da su klimatske promene uzele maha".

Po njegovim rečima, u subotu i nedelju u Beogradu palo oko 69 litara kiše po metru kvadratnom, a samo na Dorćolu, za manje od sat vremena, oko 29 litara.

"Nijedan slivnik, bez obzira kakvog je kapaciteta, ne može da primi tu količinu vode", istakao je Vujadin.

Dodao je i da je u gradu locirano 55 kritičnih tačaka, koje su sve obišli u prethodnom periodu i očistili slivnike, kanalizacione mreže i kolektora i naveo da održavaju komunalni red u širem području tih tačaka.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.