Za godinu dana komunalna milicija u Beogradu izdala 31 prekršajni nalog zbog buke
Ilustracija, Foto: Damir Dervišagić

buka

Za godinu dana komunalna milicija u Beogradu izdala 31 prekršajni nalog zbog buke

Govoreći o sistemu "Oko sokolovo", Dujović je rekao da snimanje ulica vrše uredji sa 14 automobila u 3 smene "po strogo definisanim rutama u centru grada i ulicama koje se nalaze na sajtu grada Beograda"

Objavljeno:

Za godinu dana od kako je usvojen Zakon o zaštiti od buke u životnoj sredini, u Beogradu je izdat 31 prekršajni nalog zbog prekomernih vrednosti buke, izjavio je danas zamenik šefa komunalne milicije u Beogradu Darko Dujović.

Dujović je za RTS rekao da su pripadnici komunalne milicije takve naloge izdavali zbog prekomernih vrednosti koje su na licu mesta ;očitavali uredjaji za merenje buke.

Dodao je da se kazne zbog buke značajno povećavaju ukoliko se isti prekršaj ponovi za godinu dana, kada se i "oduzima predmet koji buku proizvodi".

Govoreći o sistemu "Oko sokolovo", Dujović je rekao da snimanje ulica vrše uredji sa 14 automobila u 3 smene "po strogo definisanim rutama u centru grada i ulicama koje se nalaze na sajtu grada Beograda".

1 / 5 Foto: Profimedia

"Od uvodjenja sistema i izvesnosti da će neko biti sankiconisan, smanjilo se broj kazni i prekršaja", rekao je Dujović i dodao da se to naročito primećuje u Bulevaru kralja Aleksandra gde je pre 2020. godine krajnja desna traka bila "zaustavna", u kojoj sada zaustavljanje nije dozvoljeno "ni na minut".

Bonus video:

20:12

POPODNEVNI DNEVNIK 09.08.2022

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.