MIRJANA JE OTIŠLA NA PIJACU DA KUPI SIR, RIBU I PIRINAČ, A VRATILA SE PRAZNIH RUKU! Razlog se tiče svih NAS! (FOTO)
Cene na pijaci i u supermarketima, Foto: Profimedia, Emilija Jovanović, Printscreen

papreno

MIRJANA JE OTIŠLA NA PIJACU DA KUPI SIR, RIBU I PIRINAČ, A VRATILA SE PRAZNIH RUKU! Razlog se tiče svih NAS! (FOTO)

Dala je i jedan savet svima koji krenu u kupovinu!

Objavljeno:

Mirjana Mimica Radojević je na svom Fejsbuk profilu objavila kako joj je protekao dan u kupovini. Mnoge je ljude je ovo dotaklo pa su se komentari samo nizali ispod posta.

Naime Mirjana je u postu objavila kako je krenula u kupovinu. Prvo je otišla do pijace kod žene kod koje obično kupuje mlečne proizvode. Kaže da su njeni proizvodi domaći i baš onakvi kakvi trebaju biti. 2 kilograma sira i 300 grama kajmaka platila je 1000 dinara.

- Na pijaci stanje tu i tamo, ništa strašno, nije još vreme zimnice. Dva kg sira i 300 g kajmaka platila sam 1.000 dinara, imam jednu Aranđelovčanku kojoj je sve top i miriše kako treba da miriše, da znate vi koji sir i ono što liči na kajmak kupujete u marketima i verujete da neko uspe toliko "domaćeg" da proizvede da može da opskrbi sve markete u zemlji, objavila je Mirjana.

Zatim je krenula putem ribarnice, a tamo riba paprena. Odatle ode do drugog marketa kad ono još skuplje.

- U ribarnicama riba paprena. Svratimo u jedan market, oni imaju svežu ribu, tamo skuplja nego u ribarnici, rekla je.

- Ajmo u drugi market, imaju dobar izbor ribe, zamrznute doduše, al' 'ajd. Tamo smo se krstili ko da smo u crkvi i ko da ćemo se pričestiti. Sve je papreno. Jedna orada je skuplja nego dve u trećem marketu, pri tom izgleda da je zamrznuta pre tri godine, nema više boju. Kupili smo alvu na akciji i masline na akciji koje su u marketu toliko po redovnoj ceni. Dove kupka skoro 900 dinara. Omekšivač koji inače kupujem u lokalnoj prodavnici - duplo skuplji. Šest flomaster olovki 1.200 i neki dinar, napisala je ona na svom profilu.

Nakon toga stvartila je u drugi lanac marketa.

- Svratimo u četvrti market. Scotti pirinač 889 dinara. Ponovo se prekrstimo. Palenta 100% skuplja. Šećer 89 dinara, fala državi, kupimo jedan kg, da ne budemo kuća bez šećera i jer mesecima nemamo ni zrno. I na kraju kupim ovo fantastično, slatko grožđe po ceni od 199 dinara, u Veru košta 500, na pijaci 300, navela je.

Kako kaže sutra će otići u jedan market po neke sitnice i u drugi po ribu.

Dala je i jedan savet svima koji krenu u kupovinu:

- Savet - pratite akcije i kupujte ono što može da stoji. Kad u septembru poskupi struja, sve ostalo će biti papreno, kaže Mirjana u svojoj objavi.

Ovo su samo neki od mnogih komentara koji su se nizali ispod objave:

- Ali ...krstili ko da smo u crkvi i ko da ćemo da se pričestimo ...evo smejem se još uvek ...Dok ne zaplačem od muke nad ovim horor cenama . A 'leb ako nije Sava ... Otprilike 150 ... Itd ... Mogli bismo do sutra ... Sve horor do horora

- Od cele priče jedino volim što imate jednu Aranđelovčanku kod koje kupujete sir . Sve ostalo je potpuno isto i u manjim gradovima, tamni vilajet..

- Cenoteka, nije losa stvar, instalira se na mob. Poredite cene, akcije po marketima.

- Ovde u Zrenjaninu na pijaci, već duže vreme sir 600 din/ kg, kajmak donosio čovek godinama,negde od Čačka, više ne može - smislili da prostorija pijace za sir i meso nije adekvatna! Posle toliko godina! Ali zato svi marketi prodaju kajmak po više od 1000 din/kg. Zaboravićemo ukus pravog kajmaka. Zaboravićemo i bitnije.

Ne preostaje ništa drugo nego da otvorite četvore oči i pratite popuste.

(Espreso)​​​


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.