OGLASIO SE ZAŠTITNIK GRAĐANA POVODOM SLUČAJA PRONAĐENOG DETETA U FONTANI: Evo šta je poručio!
Ilustracija, Foto: Nemanja Nikolić

slučaj koji je potresao javnost

OGLASIO SE ZAŠTITNIK GRAĐANA POVODOM SLUČAJA PRONAĐENOG DETETA U FONTANI: Evo šta je poručio!

U okviru postupka Zaštitnik građana je od Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima zatražio da mu u roku od 15 dana dostavi informacije o eventualnom postupanju u tom slučaju

Objavljeno:

Zaštitnik građana pokrenuo je postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Gradskog centra za socijalni rad Beograd zbog informacije da je uhapšen muškarac koji je svoje dete terao da prosi i kaznio ga tako što ga je skinuo golog i ostavio u fontani na Novom Beogradu.

"Zaštitnik građana je iz medija došao do saznanja da je devetogodišnje dete nadjeno golo i u veoma lošem zdravstvenom stanju u fontani na Novom Beogradu, kao i da ga je otac često otimao iz Doma za decu bez roditeljskog staranja, terao da prosi i tukao kada mu ne bi doneo dovoljno novca", navodi se u saopštenju zaštitnika građana.

Od Gradskog centra za socijalni rad Beograda Zaštitnik gradjana zatražio je da mu roku od 15 dana dostavi detaljan izveštaj o postupanju nadležnog odeljenja Centra za socijalni rad u konkretnom slučaju, uz dostavljanje relevantne dokumentacije.

U okviru postupka,Zaštinik gradjana je od Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima zatražio da mu u roku od 15 dana dostavi informacije o eventualnom postupanju u tom slučaju.

Ta institucija je i od Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu zatražila da u što kraćem roku izvesti o svim okolnostima lišenja slobode oca deteta, o tome da li je protiv njega ranije vodjen krivični postupak i za koje krivično delo, kao i koji je eventualni ishod tih postupka.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.