BILI SMO NA ADI I LIDU, EVO GDE SMO PROŠLI JEFTINIJE! Taman smo se ponadali da je 1 MESTO bolje, kad ono "KVAKA 22"
Ilustracija, Foto: Espreso

beg od vrućine

BILI SMO NA ADI I LIDU, EVO GDE SMO PROŠLI JEFTINIJE! Taman smo se ponadali da je 1 MESTO bolje, kad ono "KVAKA 22"

Cene pića variraju, a mi vam otkrivamo gde ćete proći jeftinije!

Objavljeno:

Beograđani se za vreme tropskog talasa mogu rashladiti na najpopularnijem prestoničkom kupalištu Adi Ciganliji ili u Zemunu na plaži Lido, a ekipa Espresa rešila je da otkrije gde se više isplati uživanje, ukoliko niste otišli na primorje.

CENE HRANE I PIĆA NA LIDU I ADI

Naime, skoro svakog dana se suočavamo sa rastom cena hrane i pića, a opravdanje za to ugostitelji nalaze u porastu nabavnih cena. Poskupljenju nisu odoleli ni ugostitelji na Adi gde ćete za tople napitke izdvojiti i do 10 dinara više.

U zavisnosti od lokala šoljicu espresa ćete platiti od 185 dinara pa naviše, dok ćete za isu kafu sa mlekom izdvojiti minimum 210 dinara.

Hladna nes-kafa ne može se popiti bez 395 dinara, dok je litar limunade i do 775 dinara.

Poskupele su i vode, gazirani i negazirani sokovi, kao i alkoholna pića.

Napominjemo da cene pića variraju od ugostiteljskog objekta do ugostiteljskog objekta.

Sa druge strane Lido ne nudi toliko ugostiteljskih objekata, gde možete da okusite različite specijalitete sa roštilja, preko pica, krofnica, palačinki, sve do gurmanskih jela za malo dublji džep.

Na plaži Lida nalazi se ugostiteljski objekat u kojoj možete popiti piće ili pojesti koju poslasticu. Cene pića i poslastica variraju, tako da možete popiti kafu do 180 dinara i pojesti krofnu ili kokice do 150 dinara.

Cene piva kreću se od 180 do 240 dinara, dok voda i sokovi ne prelaze 150 dinara.

Lido, Lido Zemun, Zemun
foto: Espreso

RAZONODA I REKREACIJA NA DVA BEOGRADSKA KUPALIŠTA

Na Adi je, pored mnogobrojnih kafića, moguće iznajmiti bicikl i rolere koje poskupljenje takođe nije zaobišlo. Osim toga tu je i veliki broj terena za golf, tenis, košarku, a ko voli može da se oproba i u odbojci na pesku, ali i skijanju na vodi. Ne treba izostaviti ni gumeni akva park na novobeogradskoj strani, ali ni avantura park na istoj.

Većina cena "rent a bike-a" skočila je za 30 dinara. Iznajmljivanje velikog bicikla na jedan sat košta 290 , a na ceo dan 1015 dinara. Iznajmljivanje malog bicikla na jedan sat je 150, a istog na ceo dan je 525 dinara.

Ako ste ljubitelji sporta pronaći ćete sebi zanimaciju jer su tu mnogobrojni tereni za razne sportove i rekreaciju. Iako je Ada sveobuhvatnija, ona je oviih dana preskupa pa dolazimo do čuvene "Kvake 22".

Ada Ciganlija
foto: Emilija Jovanović

Ukoliko vam više odgovara mir, tišina i manja cirkulacija ljudi plaža Lido u Zemunu je definitivno za vas. Malo drugačija sredina bez mnogo kafića sa lepom peščanom plažom, ušuškanom u prirodnom hladu, je prava atrakcija za starije građane, kao i porodice sa malom decom.

Do plaže vodi pontonski most pravo u mali prirodni raj na beogradskoj reci.

Bez velike buke, muzike u čistoj i nestvarnoj priordi sa knjigom ili dobrom kriglom možete da provedete dan bez i jednog jedinog stresa.

Cenovnik pića na Lidu
Cenovnik pića na Lidufoto: Espreso

Na plaži se nalazi ugostiteljski objekat u kojoj možete popiti piće ili pojesti kokice i krofne, a ručak po svom izboru ponesite od kuće. Cene pića i poslastica su kao i u samom gradu, možete popiti kafu do 180 dinara i pojesti krofnu ili kokice do 150 dinara.

Cene piva kreću se od 180 do 240 dinara, dok voda i sokovi ne prelaze 150 dinara.

Kupačima koji su prvi put ovde pažnju obično privuče tabla, koja se nalazi na samom ulazu, gde je istaknuto da se u okolini nalaze divlje svinje pa možete i naleteti na neku, ali bez brige ne napadaju ljude!

Spasioci na Lidu
Spasioci na Lidufoto: Espreso

Na uređenoj plaži postoje i spasioci koji brinu o bezbednosti građana.

Pored jednog ugostiteljskog objekta, posetiocima su na raspolaganju tuševi i teren za sportske aktivnosti.

1 / 7 Foto: Espreso

(Espreso/Anđela Milojković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.