KATANAC NA VRATA KREMATORIJUMA ZA LJUBIMCE U RAKOVICI! Inspekcija reagovala nakon ŽALBI građana na NESNOSAN SMRAD
Ilustracija, Foto: Profimedia

zatvoreno!

KATANAC NA VRATA KREMATORIJUMA ZA LJUBIMCE U RAKOVICI! Inspekcija reagovala nakon ŽALBI građana na NESNOSAN SMRAD

Inspektori su prilikom obilaska spalionice u rakovičkom naselju zatekli nedostatke i zatvorili objekat dok ih rukovodioci ne reše

Objavljeno:

Posle žalbi žitelja Ulice oslobođenja u Rakovici da se iz krematorijuma za kućne ljubimce Pet Bye, koji se nalazi u njihovom komšiluku, širi nesnosan smrad, nadležna veterinarska inspekcija privremeno je stavila katanac na vrata ove firme.

Inspektori su prilikom obilaska spalionice u rakovičkom naselju zatekli nedostatke i zatvorili objekat dok ih rukovodioci ne reše. Stanari koji danima nisu mogli prozore da otvore od neprijatnih mirisa konačno su odahnuli.

Ilustracija
Ilustracija foto: EPA / BRAIS LORENZO

Kako su za "Novosti" ispričali stanari iz Ulice oslobođenja, pokazalo se da su njihovi napori "urodili plodom", čime su konačno mogli da izađu u dvorišta i da udahnu vazduh punim plućima.

- Dobili smo obaveštenje od veterinarske inspekcije u kome su nam napisali da su obavili kontrolu u krematorijumu Pet Bye i ovom prilikom utvrdili nedostatke, koji se tiču sanitarnih uslova, zbog kojih su zabranili delatnosti spaljivanja kućnih ljubimaca do njihovog otklanjanja - kažu za "Novosti" žitelji rakovičkog naselja. - Ali, pitanje je koliko će ovo trajati, i da li će oni ponovo moći da rade po starom. Drago nam je što smo uspeli da se izborimo sa ovim problemom, ali ćemo za svaki slučaj nastaviti da pratimo situaciju kako se ne bi sve vratilo na staro.

Isti odgovor "Novosti" su juče dobile i od Opštine Rakovica. Takođe, podsetili su i da su odmah posle prijave građana na teren 5. jula izašli glavni komunalni inspektor, načelnik i šef Odeljenja za ekologiju GO Rakovica, a istog dana su mejlom prosledili prijavu Republičkoj veterinarskoj inspekciji. Nadležne ekipe iz GO Rakovica tada su zatekle zaključan objekat, ali su konstatovale jak smrad i tragove krvi ispred objekta.

Ilustracija
Ilustracija foto: Aleksandra Čolić

Podsetimo, početkom jula stanovnici rakovičkog naselja koji stanuju u blizini krematorijuma Pet Bye alarmirali su nadležne inspekcije jer se iz ovog objekta širio nesnosan smrad od spaljivanja kućnih ljubimaca. Takođe, tvrdili su i da su zaposleni iz ove firme mrtve životinje držali van hladnjače, kao i da su spaljivanje obavljali noću, dok su se dim i neprijatni mirisi širili komšilukom. Situaciju je dodatno otežavala temperatura koja je tih dana bila viša od 35 stepeni.

S druge strane, odgovorno lice u firmi Pet Bye Zoran Tomić za "Novosti" je nedavno odbacio sve optužbe građana i tvrdio da je u njihovom poslovanju sve transparentno i da tvrdnje "komšija" nisu opravdane. Rekao nam je da hladnjače uredno poseduju jer, u suprotnom, ne bi dobili dozvolu za rad, ali nije demantovao da spaljivanje obavljaju i noću. A takođe, rekao nam je i da su bili spremni za svaku vrstu provere.

Posluju od 2019. godine

Krematorijum za kućne ljubimce Pet Bye u Rakovici posluje od 2019. godine. Na ovom mestu građani su mogli da kremiraju različite životinje - psa, mačku, hrčka, papagaja, kornjaču, zeca, zmiju... A kako su nam ranije pričali iz ove firme, imali su i zahtev za kremiranje neobičnog kućnog ljubimca - magarca. Međutim, njima nisu mogli da izađu u susret jer nije mogao da stane u krematorijum. Od pepela kućnih ljubimaca pravili su i nakit za vlasnike.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.