ASFALT JE JUČE PROGUTAO AUTOMOBILE U KRALJICE MARIJE: Kako vozači mogu da naplate štetu posle HAVARIJE? (FOTO)
Havarija, Foto: Printscreen/Serbialive_beograd_rezerva

PAŽNJA!

ASFALT JE JUČE PROGUTAO AUTOMOBILE U KRALJICE MARIJE: Kako vozači mogu da naplate štetu posle HAVARIJE? (FOTO)

Pre slanja zahteva za nadoknadu štete, vozačima bi bilo najbolje da pozovu procenitelja osiguravajuće kuće

Objavljeno: 08:33h

Zbog pucanja vodovodne cevi u Ulici kraljice Marije veliki broj parkiranih automobila "progutao" je asfalt, zbog čega se vozači pitaju kako i od koga da nadoknade štetu.

Naime, ovo nije prvi slučaj da su automobili zbog pucanja asfalta, tačnije vodovodne cevi, završili u rupi. Procedura pre podnošenja zahteva za novčanu nadoknadu je takva da sugrađani prvo moraju da provere od koga da je traže, tačnije, ko je zadužen za takvu vrstu nezgode i da li su to JKP "Beograd put" ili JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija"?

Kako su objasnili iz Udruženja osiguravača Srbije, svaki vlasnik automobila poseduje osnovno osiguranje vozila koje pokriva štetu koju u slučaju nesreće vozač nanese drugim osobama.

- Pored te osnovne polise, svaki vozač, ukoliko želi, može da kupi i kasko polisu, uz pomoć koje može da naplati štetu koja je načinjena na njegovom vozilu - objašnjavaju oni.

1 / 8 Foto: Printscreen/Instagram/Serbialive_rezerva

Kada je reč o automobilima koji su juče ujutru završili u rupi zbog pucanja asfalta u Kraljice Marije, iz Udruženja osiguravača Srbije kažu da vozači mogu da traže novčanu nadoknadu od nadležnog preduzeća.

- Pre slanja zahteva za nadoknadu štete, vozačima bi bilo najbolje da pozovu procenitelja osiguravajuće kuće čiju osnovnu polisu imaju. Procenitelji su ujedno i ovlašćeni veštaci, pa je njihovo mišljenje na sudu neoborivo. Oni fotografišu vozilo i urade zapisnik o šteti na vozilu - zaključili su iz Udruženja osiguravača Srbije.

Šta kažu u "Vodovodu"?

Iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" kažu da njihovo preduzeće ima polisu osiguranja od odgovornosti iz delatnosti zaključenu sa kompanijom "Dunav osiguranje".

- Zahtev za naknadu štete sugrađani mogu podneti elektronskim putem na mejl prijava.štete@bvk.rs, u našim korisničkim centrima u Danijelovoj, Kneza Miloša i u Svetosavskoj ulici u Barajevu, kao i poštom. Uz zahtev za nadoknadu štete, može se priložiti i dokaz o nastaloj šteti. Po prijemu zahteva za naknadu štete, s podnosiocem će u najkraćem roku kontaktirati osiguravač - objasnili su u "Vodovodu" za 24sedam.

Podsetimo, juče ujutru, u 6.40 sati, došlo je do pucanja vodovodne cevi u Kraljice Marije, a voda se velikom brzinom izlila po glavnoj i okolnim ulicama, zbog čega je saobraćaj obustavljen od Ruzveltove do Starine Novaka. Takođe, veliki broj sugrađana koji žive na opštini Palilula je ostao bez vode.

(Espreso / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.