OGLASIO SE "KROV NAD GLAVOM" POVODOM SLUČAJA IZBAČENE DRAGANE: Srpska slikarka završila na ulici s 1 TORBOM! (FOTO)
Foto: Emilija Jovanović

ko će odgovarati?

OGLASIO SE "KROV NAD GLAVOM" POVODOM SLUČAJA IZBAČENE DRAGANE: Srpska slikarka završila na ulici s 1 TORBOM! (FOTO)

Falsifikator nije odgovarao do danas, država ne preuzima odgovornost za overu falsifikata, a za sistemske probleme sada treba da odgovara penzionisana profesorka likovnih umetnosti Dragana Milisavljević

Objavljeno:

U petak rano ujutru izvršiteljka Mirjana Dimitrijević je upala nenajavljeno u stan osamdesetdvogodišnje slikarke Dragane Milisavljević i iselila je iz jedinog doma.

Izvršitelji su došli sa ekipom za selidbe, kolima hitne pomoći uz asistenciju velikog broja policajaca i privatnog obezbeđenja. Policija je blokirala ulaz u zgradu dok su izvršitelji izbacivali Draganu na ulicu.

Dragana Milisavljević
foto: Emilija Jovanović

Podsećamo da je Dragana Milisavljević uredno preko agencije za nekretnine kupila i platila u celosti stan uz garancije banke i države, koji je onda i uknjižila na svoje ime, a da se kasnije ispostavilo da je žrtva prevare i da je prethodni vlasnik falsifikovao papire.

Falsifikator nije odgovarao do danas, država ne preuzima odgovornost za overu falsifikata, a za sistemske probleme sada treba da odgovara penzionisana profesorka likovnih umetnosti Dragana Milisavljević, žena od 82 godine.

Dragani su izvršitelji iz kancelarije Mirjane Dimitrijević upali u stan sa policijom, zabranili da koristi telefon, nakon toga je Dragana izbačena i zamenjena je brava. Policija i izvršitelji su otišli nakon par sati, a u stanu je ostalo privatno obezbeđenje.

Posebno je problematično postupanje prema Dragani, koja je izbačena sa jednom torbom, dok je privatno obezbeđenje ostalo u njenom stanu sa njenim ličnim stvarima.

U tom izbacivanju je nestala i jedna mačka, dok je drugu Dragana ponela sa sobom.

Dragana Milisavljević
foto: Emilija Jovanović

Zakon o izvršenju kaže da je izvršnu radnju pretraživanja stana izvršitelj dužan da "preduzme s dužnom pažnjom prema ličnosti izvršnog dužnika". Dragana je izbačena sa jednom torbom, gde joj je tokom izvršenja nestao kućni ljubimac, a njene stvari su ostale zaključane sa nepoznatim ljudima iz privatnog obezbeđenja.

Posebno ističemo da je Dragana žrtva prevare i falsifikovanih papira za stan koji je uredno platila i uknjižila se, a da je iselila izvršiteljka koju Osnovno tužilaštvo saslušava kao osumnjičenu za falsifikovanje službene isprave u jednom drugom predmetu.

1 / 9 Foto: Emilija Jovanović

Da li građani koji su žrtve prevara treba da budu izbacivani na ulicu od strane ljudi koje tužilaštvo sumnjiči za prevare?

Institucije u Srbiji, naročito Ministarstvo pravde, Komora izvršitelja i policija se ovakvim ponašanjem otvoreno rugaju građanima, jer sa jedne strane imamo Mirjanu Dimitrijević, protiv koje su pokrenuta dva krivična postupka od strane Tužilaštva i koja neometano obavlja posao izvršitelja, a sa druge strane imamo slikarku u penziji koja nije nikome ništa dužna, a izbačena je na ulicu zato što je žrtva prevare.

Postupak protiv Mirjane Dimitrijević se nakon pritiska javnosti nastavio u četvrtak 07.07.2022., kada je policija počela da prikuplja obaveštenja na osnovu uputstva Apelacionog javnog tužilaštva. Već u petak 08.07.2022. izvršiteljka nastavlja da sa policijom izbacije ljude na ulicu, dok Ministarstvo pravde i Komora ne proveravaju prijave protiv nje. Da li Mirjana Dimitrijević ovakvim ponašanjm šalje poruku da njoj niko ništa ne može?

Podsećamo i da je nedavno Ministarstvo pravde reagovalo kada je disciplinski kaznilo izvršitelja Aleksandra Ristovića, zbog oduzimanja lokala koji nije bio predmet izvršenja, a u isto vreme odbija da reaguje u slučaju Mirjane Dimitrijević.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.