SMRZAVANJE U BEOGRADSKOM VRTIĆU! Detetu su mi promrzli prsti, vaspitačice ne skidaju jakne i NIKO NE REAGUJE!
Foto: Fonet

srpska sramota!

SMRZAVANJE U BEOGRADSKOM VRTIĆU! Detetu su mi promrzli prsti, vaspitačice ne skidaju jakne i NIKO NE REAGUJE!

Roditelji jednog vrtića iz Koteža tvrde da im se deca, na minus 15, u zgradi ovog vrtića smrzavaju. Nadležni tvrde da su u toku provere
Objavljeno: 12:35h

Epidemija gripa vlada, vrtići su poluprazni, a ako razmišljate da ih ne pošaljete u vrtiće zbog gripa, evo još jednog razloga - smrzavanje!

Naime, nekoliko roditelja iz Koteža koji su se javili našem portalu tvrde da je grejanje u vrtiću u kom ostavljaju svoju decu - skandalozno!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Oblačim dete kao da ide na planinu, jer je jezivo hladno! Razmišljam da ga više i ne šaljem, jer se plašim da će se od hladnoće razboleti. Plaćamo sve i svašta, gde ide taj novac i zašto nam se deca u vrtićima smrzavaju - pita se zabrinuta građanka, koja tvrdi da su joj detetu bile i promrzle ruke kad je juče došla po njega.

Da li je i vas jutros, dok ste čekali prevoz, dočekao ovaj LEDENI ŠOK?! (VIDEO)

Tragom ove priče pozvali smo sporni vrtić, ali su nas tamo uputili na krovnu instuituciju za vrtiće na Paliluli, "Boško Buhu".

Katarina Jović, direktorka PU "Boško Buha", potvrdila je za naš portal da se brojni roditelji žale da im se deca smrzavaju u ovom objektu.

foto: Ilustracija/dado Đilas

- Problem je što je u tom objektu u Kotežu etažno grejanje, a kako se preko praznika nije ložilo, potrebno je vreme da se zgrada zagreje. Ložač je tom namerom išao u nedelju da zagreje zgradu, verovatno je potrebno par dana - kaže ona i navodi da je danas poslala, posle prijava roditelja, šefa tehničke službe da proveri da li je sve u redu s grejanjem vrtića.

Kaže da do sada nisu imali problem s grejanjem, ali i da niko od rukovodioca vrtića nije prijavio nikakav problem?!

- Znate kako, roditelji zovu zbog raznih stvari - kaže Jović, koja smatra da bi trebalo biti rezervisan prema toj informaciji.

Međutim, roditelji koji su se javili našem portalu smatraju da nisu preterali i da je temperatura u vrtiću nedopustivo niska.

- Temperatura se kontroliše, i ona je po preporuci 22-23 stepena - tvrdi Jovićka.

Zanimljivo je i to da, i pored priče da "roditelji preteruju" i da žele da "temperatura bude najmanje 35 stepeni", nekoliko građana koji su nam se javili tvrde da i vaspitačice nose jakne i bunde tokom celog dana u spornom vrtiću, pa se nadaju da će se ovaj problem ispitati - i rešiti!

U suprotnom, vrtić će ostati prazan - i hladan!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.