ODLOŽENO ISELJENJE PORODICE VUKSANOVIĆ: Hteli su da ih izbace iz kuće koja NE POSTOJI 22 GODINE! (FOTO)(VIDEO)
Iseljenje porodice Vuksanović, Foto: Emilija Jovanović

pokušaj iseljenja

ODLOŽENO ISELJENJE PORODICE VUKSANOVIĆ: Hteli su da ih izbace iz kuće koja NE POSTOJI 22 GODINE! (FOTO)(VIDEO)

Naša ekipa nalazi se na licu mesta

Objavljeno: 08:51h

Iseljenje porodice Vuksanović iz kuće u Prilepskoj 7 u Beogradu bilo je zakazano za danas u 8 sati, ali je posle delanja združene akcije "Krov nad glavom" odloženo.

Ekipa Espresa bila je na lokaciji, a detalje i kako se odvijao pokušaj iseljenja, prenosimo vam po satima.

08:35 Pravni zastupnik akcije podneo je krivične prijave protiv izvršitelja jer, kako tvrdi, ovaj postupak je krivično delo.

08:30 Izvršitelji napuštaju lokaciju u pratnji policije.

08:25 Iz udruženja kažu da kuća koja je predmet izvršenja srušena pre 20 godina, i na istom mestu podignuta je nova i sada se pokušava iseljenje porodice iz tog novog objekta koji nije predmet izvršenja.

08:20 Na adresu stižu izvršitelji u pratnji policije. Predstavnici združene akcije "Krov nad glavom" pitali su izvršitelja koji objekat je predmet izvršenja, ali izvršitelji tvrde da predmet izvršenja ne postoji.

08:00 Naša ekipa zatekla je ispred doma ove porodice petnaestak ljudi iz združene akcije "Krov nad glavom" koji su došli da porodici upute podršku i spreče iseljenje.

Podsetimo, iseljenje ove porodice koje je bilo zakazano za 1.12.2020. godine, odloženo je zbog epidemiološke situacije.

Pokušaćemo detaljnije da objasnimo o čemu se radi i prenesemo mišljenje velikog broja pravnika koji tvrde da ova presuda ne može da se sprovede:

Postoje dva razloga zašto je neizvršiva presuda u slučaju porodice Vuksanović. Izreka presude je napisana tako da stoji samo da se Vuksanovići isele iz „kuće na adresi Prilepska 7“ – spor se vodio oko objekta i vlasničkih prava, a na adresi se nalazi više objekata, dok se u katastru nijedan ne vodi kao kuća. Dakle izreka presude, koja se gleda prilikom izvršenja nema dovoljno komponenata da bi se uopšte zaključilo šta je predmet izvršenja. Drugi razlog je što se iz obrazloženja presude vidi da je predmet spora bila kuća od 66 kvadrata koja je srušena 2000. godine.

1 / 3 Foto: Emilija Jovanović

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.