DEO TAKSISTA PONOVO TRAŽI VEĆE CENE USLUGA: Samo 4 meseca od POSKUPLJENJA - ovo su PREDLOZI NOVIH! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Beta, Filip Plavčić, Profimedia

au!

DEO TAKSISTA PONOVO TRAŽI VEĆE CENE USLUGA: Samo 4 meseca od POSKUPLJENJA - ovo su PREDLOZI NOVIH! (FOTO)

Kao razloge naveli su poskupljenje goriva i održavanje automobila

Objavljeno: 13:55h

Na društvenim mrežama se pojavio mejl u kome se žali na preniske cene usluga. Kao razloge naveli su poskupljenje goriva i održavanje automobila.

Udruženje BUNT je pozvalo i predstavnike gradske vlasti i javnih preduzeća da sklope novi dogovor o ceni usluga. Glavni fokus bio je na visokim cenama goriva, a kao rešenje smatraju da bi najbolje bilo povećati cene usluga.

- Poštovani prema dogovoru koji smo imali 17. februara 2022. godine u prostorijama Sekretarijata za saobraćaj u vezi sa rešenjem o najnižoj ekonomskoj ceni po kojoj se mora obavljati taksi prevoz na teritoriji Beograda, a poštujući dogovor i zapisnik koji smo potpisali zahtevamo da nam izađete u susret u vezi sa novim usklađivanjem cena - naovodi se u mejlu posaltom na više mejlova gradskih službi i čelnika.

Kao razloge dalje navode, "da su cene goriva, rezervnih delova, amortizacije i održavanja vozila, poreza na delatnost i ostalih dažbina uz to računajući kredite i kasko osiguranje na nova vozila toliko porasli da bi to poskupljenje bar delimično pokrilo troškove i smanjilo gubitke kojima smo izloženi".

1 / 2 Foto: Printscreen/Facebook/Taxi Batica

U nastavku teksta su izneli predloge novih cena, odnosno povećanje postojećih za 20 odsto.

  • Start - 270,00 dinara
  • Prva tarifa - 100,00 dinara
  • Druga tarifa - 120,00 dinara
  • Treća tarifa - 200,00 dinara
  • 1 sat čekanja 1200,00 dinara

Takođe, tražili su i povećanje cena vaučera na aerodromu Nikola Tesla.

  • Prva zona - 1.800,00 dinara
  • Druga zona - 2.400,00 dinara
  • Treća zona - 3.000,00 dinara
  • Četvrta zona - 4.000,00 dinara
  • Peta zona - 6.000,00 dinara
  • Šesta zona - 8.000,00 dinara

Predsednik Udruženja taksista Aleksandar Bjelić, međutim, za "Beograd na Blic" kaže kako ovo nije mišljenje koje deli većina taksista i da zvaničnog zahteva za poskupljenje usluga nema.

- To udruženje je samoiniciativno poslalo zahtev vladi koja i dalje ne postoji. Slažem se da su cene goriva visoke, ali poskupljenje usluga nije adekvatno rešenje. Ne koriste samo taksisti gorivo i ovakvi zahtevi mogu da izazovu pravu pometnju. Mi ćemo tražiti razgovor sa predstavnicima vlade, ali moramo da sačekamo da se vlada oformi, do tada nema smisla slati zahteve bilo kome - rekao je on.

1 / 4 Foto: Profimedia

Podsetimo da su taksi udruženja imala sastanak sa predstavnicima vlade u februaru, nakon čega su cene njihovih usluga povećane.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.