SVEČANO OBELEŽEN DAN OŠ ZA ZAŠTITU VIDA „DRAGAN KOVAČEVIĆ”: VISOKE ZVANICE PRISUSTVOVALE OTVARANJU KABINETA
Ilustracija, Foto: Promo

gradska opština stari grad

SVEČANO OBELEŽEN DAN OŠ ZA ZAŠTITU VIDA „DRAGAN KOVAČEVIĆ”: VISOKE ZVANICE PRISUSTVOVALE OTVARANJU KABINETA

Dobra organizacija rada, kao i entuzijazam i zalaganje nastavnika ove škole stvaraju uspešne učenike koji se rame uz rame ravnopravno takmiče sa svojim vršnjacima

Objavljeno: 17:18h

Starogradska Osnovna škola za zaštitu vida „Dragan Kovačević” obeležila je danas Dan škole otvaranjem prvog kabineta za funkcionalnu procenu vida i Prvim međunarodnim simpozijumom „Procena vida i vizuelno funkcionisanje“, koji je održan u velikoj sali Gradske opštine Stari grad. Svečanosti su, uz mnogobrojne goste, kolege iz obrazovnih ustanova, roditelje učenika i kolektiv škole, prisustvovali supruga predsednika Republike gospođa Tamara Vučić, prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović. Visoke zvanice su u pratnji domaćina, direktorke Silvane Pavlović, nakon himni Republike Srbije i OŠ „Dragan Kovačević, koje su izveo inkluzivni hor ove jedinstvene škole, svečano otvorile prvi kabinet za funkcionalnu procenu vida, koji je od velikog značaja za nastavni proces, koji je prilagođen svakom učeniku. „Otvaranjem i opremanjem ovog kabineta na najefikasniji način pristupamo potrebama naše dece, uz korišćenje savremenih nastavnih metode i tehnike“, rekla je direktorka Pavlović i posebno zahvalila gospođi Tamari Vučić, ministru Ružiću i predsedniku Marjanoviću što su svojim prisustvom uveličali Dan škole koja je posle više od pola veka danas moderna vaspitno-obrazovna ustanova u kojoj su se školovale brojne generacije dece sa oštećenim vidom, a mnogi završili fakultete i stekli najviša akademska zvanja.

1 / 6 Foto: Promo

Osnovna škola za zaštitu vida „Dragan Kovačević” Osnovana 1954. godine počela je da radi škola na inicijativu profesora Ivana Stankovića u Osnovnoj školi „Radoje Domanović“ sa dva kombinovana odeljenja za slabovide učenike. Školske 1970/1971. godine počinje sa radom Osnovna škola za zaštitu vida „Dragan Kovačević“. „Tri ključne reči koje su značajne za rad naše škole su: Ponos – kolektiva i učenika škole, Prilagođavanje – obrazovanja deci sa posebnim potrebama i Podrška – opštine, Grada i ministarstva“, poručila je direktorka OŠ za zaštitu vida „Dragan Kovačević“ Silvana Pavlović učesnicima prvog međunarodnog seminara. Dobra organizacija rada, kao i entuzijazam i zalaganje nastavnika ove škole stvaraju uspešne učenike koji se rame uz rame ravnopravno takmiče sa svojim vršnjacima. O tome govore brojna takmičenja, mnoge nagrade na takmičenjima iz pevanja, recitovanja, istorije, geografije, biologije i sportskim nadmetanjima.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.