UŠLI SMO U MASONSKI HRAM U SRCU BEOGRADA KOJI JE SKRIVEN OD OČIJU JAVNOSTI: Svuda su JEZIVI SIMBOLI i PORUKE! FOTO
Masoni, Foto: rgls.org, Zorana Jevtić, Espreso

ČUDNA SIMBOLIKA

UŠLI SMO U MASONSKI HRAM U SRCU BEOGRADA KOJI JE SKRIVEN OD OČIJU JAVNOSTI: Svuda su JEZIVI SIMBOLI i PORUKE! FOTO

Da je zaista teško dopreti do njih, zaista smo se i sami uverili kada smo pokušali da uđemo u njihov Hram

Objavljeno:

Ekipa Espresa danas je bila u velikom masonskom Hramu, za koji vrlo malo ljudi zna da uopšte postoji u prestonici.

U ulici Kraljice Natalije broj 21, naizgled obična zgrada, ali ukoliko se malo bolje zagledate... naježićete se takoreći.

Stanbena jedinica, čije predvorje i nije tako uobičajeno. Stali smo ispred velikih vrata i interfona na kojem piše samo "Leonardo". To je upravo naziv velikog masonskog Hrama u Beogradu do kojeg smo došli. Zapravo, ne bi se reklo ni da se skriva, budući da su znakovi svuda, jasno vidljivi (za one koji ih razumeju).

1 / 4 Foto: Espreso

Na samim vratima, logo u vidu čuvene slike Leonarda da Vinčija koja pokazuje značaj kvadrature kruga, s toga je jasno zbog čega se ova organizacija tako i naziva. Međutim, ono što smo povezali sa ovim simbolom, jeste i sam simbol "Slobodnih masona", kako sebe u ovoj organizaciji i nazivaju. Pretpostavljamo da i ovaj simbol poseduju negde, samo unutar svojih prostorija.

Leonardo
foto: Espreso

Da objasnimo preciznije: Leonardova slika kvadrature kruga prikazuje da kada čovek raširi ruke i drži ih vodoravno, ljudsko telo se savršeno uklapa u kvadrat. Sa druge strane, kada se rašire noge i podignu raširene ruke, na skici se ljudsko telo može savršeno obuhvatiti krugom. Opseg kvadrata ‘je jednak’ onom kruga. Mnogo je napisano samo o tom crtežu, koji sadrži mnogo skrivene svete geometrije.

Sa druge strane, simbol Slobodnih masona "Uglomer i šestar drvodelja" su dva jedina instrumenta potrebna u svetoj geometriji. Zlatno pravilo glasi – ako morate koristiti bilo koji drugi instrument osim gornja dva, onda dokazuje da se radi o "geometriji".

Leonardo
foto: Espreso

Nastavili smo da koračamo dalje, ali nikoga nismo pronašli. Ne znajući da su u samom prizemlju, prošli smo kroz celu zgradu, i ono što smo videli zaista pomalo uliva strah. Poslednji sprat je najjeziviji. Taman, bez osvetlenja, a kroz sam sprat prolaze golubovi koji ulaze kroz otvoreni prozor. Kao iz horor filmova, zar ne?

leonardo
foto: Espreso

Vratili smo se nazad, i onda ugledali ono zbog čega smo i došli. Velika vrata iznad kojih se na prozoru nalazio upravo veliki znak kvadrature kruga i "Leonardo". Pokucali smo, ali niko nam nije otvorio vrata. Odgovor, nismo dobili. Sve je delovalo zapušteno, ali u isto vreme i toliko protkano misterijom, da ni sami nismo mogli da zaključimo kada se masoni okupljaju. Deluje kao da u čitavoj zgradi zapravo nema ni stanara.

1 / 5 Foto: rgls.org

Ostaje nam da istražimo da li se iza ovih vrata nalaze prostorije gde se masoni okupljaju i da možda od nekog od njih saznamo šta je zapravo misija ovog udruženja.

Pronađeno i saopštenje za stanare u toj zgradi:

"Molimo stanara koji pljuje po stepenicama da prestane to da radi. Stepenište je naša zajednička imovina, širi se zaraza po stanovima. Mislite na naše zdravlje i zdravlje naše dece. Čistoća je pola zdravlja. Nije teško biti fin!!!", piše u saopštenju.

zgrada
foto: Espreso

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.