UNIŠTENA FASADA I IZLOG LOKALA U BEOGRADU: Kamera USNIMILA dečka kako ŽVRLJA, bahatosti NEMA KRAJA (VIDEO)
Dečko koji uništava fasade po Beogradu, Foto: Printscreen/Instagram/192_rs

"ULIČARSKI UMETNIK"

UNIŠTENA FASADA I IZLOG LOKALA U BEOGRADU: Kamera USNIMILA dečka kako ŽVRLJA, bahatosti NEMA KRAJA (VIDEO)

"Bio sam i ja retardirani tinejdžer, ali nisam išao da uništavam tuđu imovinu", navodi se u jednom komentaru"

Objavljeno: 16:19h

Na Instagram nalogu 192_rs objavljen je video na kom se vidi uništavanje fasade i izloga lokala u Karađorđevoj ulici 49. I ne bi ovo bilo uopšte alarmantno da nam Beograd ne izgleda kao išarani, sivi grad.

I zaista, Beograd ima divnih fasada koje podsećaju na one u Pragu, kojim se divimo i u koji trčimo da se slikamo, ali šta vredi kad čim se jedna u Beogradu sredi i okreči, odmah stiže neki "pametnjaković" da sve to pokvari - da li iz besa, dosade, obesti ili nečeg drugog - pitanje je.

Kako se navodi u jednom komentaru "da smo normalna zemlja dobio bi novčanu kaznu i obavezni dobrotvorni rad, bar jedno 100 sati, gde bi krečio fasade i čistio grad. Pa neka opet ponovi. Sledeći put bi dobio sve duplo". "Uličarski umetnici", navodi se u drugom komentaru. "Bio sam i ja retardirani tinejdžer, ali nisam išao da uništavam tuđu imovinu"...

Kako treba kažnjavati ovakve postupke? Zar nismo naučili svoju decu da ceni, čuva i poštuje to što ima? Zašto misle da imaju prava nešto da uništavaju samo zato što nije u njihovom stanu/kući? Zar ono što je zajedničko ne treba da je lepo?

Stvarno treba stati ovakvim bahatostima na kraj.

Ako želimo da živimo u lepšem okruženju, onda moramo da prestanemo da bacamo smeće, šaramo fasade, lomimo dečja igrališta...

Ne "sivimo" Beograd.

( Espreso / Telegraf )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.