ZATVARA SE RUZVELTOVA ZBOG SNIMANJA FILMA "SVJEDOK": 11 linija menja trase
Ruzveltova ulica, Foto: Google street view

pazi, snima se

ZATVARA SE RUZVELTOVA ZBOG SNIMANJA FILMA "SVJEDOK": 11 linija menja trase

Izmena važi na delu od Bulevara kralja Aleksandra do Ulice Čarlija Čaplina

Objavljeno:

Zbog snimanja poslednje scene dokumentarnog filma "Svjedok" na Novom groblju danas će doći do zatvaranja kolovoza u Ruzveltovoj ulici, na delu od Bulevara kralja Aleksandra do Ulice Čarlija Čaplina, saopštio je Beogradski komunalni servis Beokom.

Saobraćaj će biti potpuno obustavljen u vremenskom periodu od 12 do 15.30 časova.

Tokom snimanja filma "Svjedok", i vozila javnog gradskog prevoza će saobraćati delimično izmenjenom trasom.

Novo Groblje
Novo Groblje foto: Wikipedia/Zavod za spomenike grada Beograda

Menja se trasa tramvaja: 2, 5, i 12

- Vozila sa linije 2 će u oba smera saobraćati sledećim ulicama: Beogradska, Starine Novaka, 27. marta i dalje redovnim putem;

- Vozila sa linije 5: od 12.00 časova do 15.30 časova linija se deli na dva dela i to: vozila koja se u trenutku zatvaranja Ruzveltove ulice budu nalazila na delu od Pristaništa do ulice Starine Novaka saobraćaće na relaciji Pristanište - Dorćol - Trg Slavija, a vozila koja se u trenutku zatvaranja budu nalazila u Bulevaru kralja Aleksandra saobraćaće na relaciji Tašmajdan - Ustanička;

- Vozila sa linije 12 će u oba smera saobraćati na skraćenoj trasi Tašmajdan - Banovo brdo.

Izmene i na bronim autobuskim linijama

- Linije 25 i 25P - u oba smera na delu od kružnog toka "Bogoslovija" do Vukovog spomenika će saobraćati ulicama: Mije Kovačevića, Čarlija Čaplina, Zdravka Čelara, Starine Novaka, 27. marta, Takovska, Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnim trasama.

- Linije 27 i 74 - u oba smera na delu od kružnog toka "Bogoslovija" do raskrsnice ulica Starine Novaka i Bulevar kralja Aleksandra će saobraćati sledećim ulicama: Mije Kovačevića, Čarlija Čaplina, Zdravka Čelara, Starine Novaka, Profesora Mihaila Ðurića (Beogradska), Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnim trasama.

- Linija 32 i 66 - gledano iz pravca perifernih terminusa će saobraćati na skraćenoj trasi do Omladinskog stadiona i nosiće oznaku 32L (Omladinski stadion - Višnjica) i 66L (Omladinski stadion - Naučno-tehnološki park "Zvezdara").

- Linija 65 - u oba smera će saobraćati ulicama: Ljubice Luković, Severni bulevar, Kružni tok kod Bogoslovije, Mije Kovačevića, Čarlija Čaplina, Zdravka Čelara, Starine Novaka, 27. marta i dalja redovnom trasom.

- Linija EKO1 - u oba smera će saobraćati na relaciji Naselje "Belville" - Zeleni venac. Elektrobusi će promenu smera kretanja vršiti na terminusu Zeleni venac.

- Kako je ranije saopštila Radio-televizija Republike Srpske, danas će posle konferencije za novinare, u 12.15 biti organizovana "Povorka sećanja" povodom snimanja završne scene dokumentarnog filma "Svjedok".

- Građani iz više od 25 opština i gradova Republike Srpske, pod policijskom pratnjom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u jedinstvenoj koloni srpskog stradanja doći će u Beograd i od Vukovog spomenika peške otići do groba čuvenog patologa na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana i odati mu počast - navedeno je u saopštenju.

Film se realizuje u koprodukciji RTRS i Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih lica Republike Srpske.

( Espreso / Telegraf )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.