DANAS POLA BEOGRADA BEZ STRUJE! Proverite da li ste na spisku
Struja, Foto: Profimedia

VAŽNO!

DANAS POLA BEOGRADA BEZ STRUJE! Proverite da li ste na spisku

Spisak ulica u kojima će meštani ostati bez struje je podugačak

Objavljeno:

Elektroprivreda Srbije najavila je isključenja struje za nedelju, 8. maj, a bez struje će biti domaćinstva u velikom delu grada.

Najavljena isključenja uglavnom će biti tokom prepodneva i to u periodu od pet sati ujuru, do 10 časova, osim za područje Voždovca, gde će isključenje struje u naselju Mali Mokri Lug, u Ulici braće Milić, isključenje trajati od 8.30 do 17 sati.

Spisak ulica u kojima će meštani ostati bez struje je podugačak, te električnu energiju neće imati meštani Vrčina na području Grocke, ali i više ulica u opštini Zvezdara. Bez struje će ujutru biti i opštine Savski venac, Palilula, Zemun i Surčin.

Pojedini stanari Ustaničke ulice u opštini Voždovac u nedelju će biti bez struje do 15 časova, a više ulica na području Novog Beograda struju će dobiti tek oko 11 sati.

Detaljan spisak planiranih isključena pogledajte na sajtu Elektrodistribucije Srbije za distributivno područje Beograd.

1 / 4 Foto: Profimedia

Koji je razlog isključenja?

Elektromreža Srbije saopštila je da će u nedelju, 8. maja, u periodu od pet do 10 sati ujutru biti isključena četiri dalekovoda 220 kV između TS Beograd 5 (na Bežanijskoj kosi) i TS Obrenovac koji služe za snabdevanje značajnog dela konzuma na području Novog Beograda i šire.

Zbog navedenog, jedan deo potrošača će ostati bez napajanja električnom energijom.

- Da bi redukcija konzuma bila što manja pomenuto isključenje biće sprovedeno u ranim jutarnjim satima, kada je potrošnja i najmanja - navode u Elektromreži Srbije.

Iz tog preduzeća navode da je isključenje dalekovoda neophodno radi izvođenja radova na izgradnji dvostrukog, umesto postojećeg jednostrukog dalekovoda 110 kV između TS Beograd 5 – čvor TS Beograd 9, u cilju razvoja prenosne mreže.

- Svi radovi koje Elektromreža Srbije izvodi sprovode se na osnovu prethodno urađenog eleborata, i o njima je u predviđenom roku obaveštena i Elektrodistribucija Srbije - poručuju iz tog preduzeća.

Kompletan spisak ulica možete pogledati na sajtu ESP distribucije.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.