Beograđanin UŠTEDEO 1.000 evra za 3 meseca s platom od 42.000 dinara! Ovo je njegova tajna, a to možemo svi! (FOTO)
Foto: Petar Lazović

dosetljiv momak

Beograđanin UŠTEDEO 1.000 evra za 3 meseca s platom od 42.000 dinara! Ovo je njegova tajna, a to možemo svi! (FOTO)

Beograđanin (31) koji radi u administraciji jedne građevinske firme gde prima 42.000 dinara uspeo je da za samo tri meseca uštedi čak 1.000 evra. Mislite da je nemoguće?
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Mladi Beograđanin (31) koji radi u administraciji jedne građevinske firme gde prima 42.000 dinara uspeo je da za samo tri meseca uštedi čak 1.000 evra. Mislite da je nemoguće? Ovaj mladić, koji iz razumljivih razloga želi da ostane anoniman, podelio je sa nama svoje trikove. Posle čitanja ovog teksta, shvatićete kako mu je to pošlo za rukom, piše blic.rs.

On je do pre nekoliko meseci bio nezaposlen i nije imao gotovo nikakve prihode.

ISPOVEST MIGRANTKINJE koja ledi krv u venama: Ishabana fotografija koju čuva blizu srca krije TRAGEDIJU (FOTO)

- Počeo sam da radim u septembru. Plata mi je 42.000 dinara, primam je na ruke, iz dva dela - počinje priču ovaj Beograđanin, ističući da je sumu od 1.000 evra uspeo za tako kratko vreme da skupi u velikoj meri zahvaljujući pomoći roditelja.

Međutim, smatra i da su štedljiv način života i brojni trikovi kojima se služi značajno doprineli stvaranju ove sume.

BACILI SU U SENKU I ZEMUNCE: Sve tajne najmoćnijeg klana u Srbiji, surčinskog klana! (VIDEO) (FOTO)

foto: giphy

1. Čim dobijete platu - kupite evre i zaboravite na njih

- Čim dobijem platu, više od polovine odmah zamenim u evre. Od svake dosadašnje zarade, odmah sam kupovao po 200 evra. Taj novac stavim u kovertu i zaboravim na njega - kaže mladić.

foto: Thinkstock

2. Razvijte sistem tri koverte

Beograđanin ističe da je za štednju jedna od najvažnijih osobina stroga disciplina. Pored koverte u kojoj čuva evre, ima još dve u kojima gomila novac.

- Imam kovertu u kojoj čuvam novčanice od 1.000 i 2.000 dinara. Odatle uzimam novac potreban za dnevne troškove. Međutim, kako rasitnim "hiljadarku", na kraju dana otvaram novčanik i novčanice od 10, 20 i 50 dinara stavljam u drugu kovertu i njih štedim. Iznenadili biste se koliko od tih sitnih para ustvari skupite na kraju meseca - priča on.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.