Održan prvi Belgrade Bar Show
Belgrade Bar Show, Foto: Promo

festival

Održan prvi Belgrade Bar Show

Barska ponuda je bila otvorena od 16 časova do 1 sat posle ponoći, a
gosti su uživali u atmosferi koju je upotpunio DJ Iron sa fantastičnim
vinil setom

Objavljeno:

Prvi srpski festival barske kulture, Belgrade Bar Show, održan je tokom vikenda 16. i 17. aprila u prostoru i organizaciji Beogradske destilerije i restorana Barrel House u ulici Žorža Klemansoa 19 na Dorćolu. Ovaj festival je nastao u cilju promovisanja barske scene u Srbiji i posvećen je svim barskim profesionalcima i hedonistima.

Belgrade Bar Show
foto: Promo

Učesnici festivala su bili najpoznatiji i nabolji barovi u Beogradu i šire - Kultura bar, Beogradski koktel klub, Buena Vista, Riddle bar, Lenja buba, Beogradski bistro, Bar barić i Barblija, kao i brendovi Jack Daniel's i Campari.

Belgrade Bar Show
foto: Promo

U ponudi su takođe bila i sva pića Beogradske destilerije, kao i miksevi poput džin tonika, Pelinkovac-Aperola, ali i koktel Srpski kralj koji je pobedio na takmičenju Belgrade Rakija Challenge održanom u februaru, kojim je festival Belgrade Bar Show i najavljen.

Belgrade Bar Show
foto: Promo

Program festivala objedinio je stručnu prezentaciju i degustaciju koktela, ali i tematska predavanja i radionice. U subotu je gostovao direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović i govorio na temu barova kao turističke ponude, pozicioniranju Beograda na internacionalnoj barskoj sceni, kao i šta podrazumeva barska kultura. Nakon toga održana je interaktivna radionica "Ice Carving 101" gde je jedan od osnivača Riddle bara Miloš Stefanović pokazivao pravilno sečenje santi čistog leda i oblikovanje u kocke, sfere i dijamante. Barska ponuda je bila otvorena od 16 časova do 1 sat posle ponoći, a gosti su uživali u atmosferi koju je upotpunio DJ Iron sa fantastičnim vinil setom.

Belgrade Bar Show
foto: Promo

Nedeljni program je bio posvećen edukativnom predavanju Barski bonton koji su pripremili osnivači Riddle bara Duško Kostadinoski i Miloš Stefanović, dok su muzičari iz Jazz Pulse Trio gostima priredili savršen ambijent za uživanje u koktelima. Posetioci su mogli da uživaju u svim predavanjima i radionicama uz kupljenu ulaznicu, u čiju cenu je bilo uračunato i piće dobrodošlice u bilo kom baru. Takođe su bili dostupni i specijaliteti iz kuhinje restorana Barrel House.

Belgrade Bar Show
foto: Promo

Iako se održao prvi put, festival je naišao na fantastičan odziv publike. Belgrade Bar Show je posetilo više od 600 gostiju, tako da će ovaj događaj biti uvršten u kalendar beogradskih manifestacija.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.