PIONIRSKI GRAD POSTAJE DEO DETINJSTVA MALIŠANA IZ SRBIJE? Adrenalin zone, staze za bosonoge - šta nas sve čeka?
Pionirski grad, Foto: Printskrin/RTS

kao nekada...

PIONIRSKI GRAD POSTAJE DEO DETINJSTVA MALIŠANA IZ SRBIJE? Adrenalin zone, staze za bosonoge - šta nas sve čeka?

Posle osam godina, konačno se stiglo i do projekta rekonstrukcije Pionirskog grada

Objavljeno:

Kada ste poslednji put bili u Pionirskom gradu? Nekada omiljeno mesto pionira iz cele Juoslavije, danas je potpuno zapušteno. Hoće li zasijati starim sjajem kao što obećavaju nadležni?

Posle osam godina, konačno se stiglo i do projekta rekonstrukcije Pionirskog grada.

U ovom momentu kompleks je potpuno prazan - iseljeni su svi koji su ga koristili, a nisu na to imali pravo, zakupci koji nisu plaćali zakup, raseljena lica.

Raskinuti su svi ugovori, rešeni imovinsko-pravni odnosi. Projekat je sada u Zavodu za zaštitu spomenika kulture na usvajanju, kažu nadležni, a ideje za rekonstrukciju potekle su uglavnom od zaposlenih u Pionirskom gradu.

"Biće urađeno 11 novih paviljona koje su nove arhitekture, ali se uklapaju u prirodu, u svakom će biti 13 soba, četvorokrevetnih, to znači 52 sobe, za više od 500 dece", kaže Slobodan Stanimirović, koordinator Pionirskog grada.

Projektom je predviđena i kuhinja za 500 mališana i amfiteatar, novi sportski tereni, zabavni parkovi, adrenalin zone, staze za bosonoge...

Sve će biti namenjeno deci iz cele Srbije. Kako su nam rekli nadležni, rekonstrukcija bi mogla da počne krajem godine, po fazama.

"Nova sportska sala urađena tako kao da ste usred šume, da se igrate u zelenilu, biće dva bazena, jedan veći, jedan manji", rekao je Stanimirović.

Danas prazan, ponegde gotovo ruiniran. A nekada su ovde boravila deca iz cele Jugoslavije. Dolazili su na ekskurzije, takmičenja, proslavu Nove godine.

Prema obećanjima nadležnih, Pionirski grad trebalo bi ponovo da postane deo detinjstva mališana iz cele Srbije.

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.