LOKACIJA BR. 1 ZA ŽIVOT U BEOGRADU: Roditelji sa decom ovde privilegovani, imaju veliki VENTIL svoje finansije!
Foto: Promo

NBG

LOKACIJA BR. 1 ZA ŽIVOT U BEOGRADU: Roditelji sa decom ovde privilegovani, imaju veliki VENTIL svoje finansije!

Ova opština je poslednjih godina postala najtraženija lokacija za stanovanje u našem glavnom gradu

Objavljeno:

Ključni prioritet opštine Novi Beograd već godinama unazad jeste briga o svim kategorijama društva, posebno najmlađim i najstarijim sugrađanima, kao i briga o obrazovanju i predškolskom vaspitanju dece. Za decu se organizuju besplatni časovi stranih jezika, pevanja, glume, slikanja, plesa, časovi motorike i folklora. Za nešto starije osnovce predviđeni su besplatni časovi pripremne nastave za polaganje male mature, što je znatna olakšica roditeljima i kućnom budžetu.

Ova opština je poslednjih godina postala najtraženija lokacija za stanovanje u našem glavnom gradu, a osim što se razvila u ozbiljan poslovni centar, veliki broj parkova, škola, vrtića, kao i sportskih centara, čini je najboljim mestom za porodični život, pa taj podatak nimalo ne čudi.

Novi projekti pružaju doneli su nova naselja sa pametnim zgradama, sve popularnijim kondominijumima, stambeno-poslovnim kompleksima, prodavnicama i svime neophodnim za bezbedan i siguran život. Kada se tome pridodaju brojne olakšice koje opština pruža kroz besplatne programe, jasno je zašto se poslednjih deset godina Novi Beograd na listi mnogih građana kotira kao lokacija br. 1 za stanovanje.

Preduzetnica i mama Vesna Nikolovski jedna je od srećnih stanovnika Novog Beograda i posebno je radosna što svojoj deci može da omogući brojne aktivnosti kroz besplatne programe koji se redovno organizuju. Mnogima su omiljeni časovi plivanja na bazenima SC “11 April”, ali tu su i brojne edukativne aktivnosti koje roditeljima štede novac i ujedno deci pružaju obrazovanje.

“Jako sam zadovoljna zbog besplatnih programa koje nam pruža “11 April“. Moje dete pohađa časove engleskog jezika, ali planiram da ga uskoro upišem i na neke sportske aktivnosti. Lično sam išla na fitnes i jogu, pa mogu reći da sam prezadovoljna jer su predavači jako stručni i dosta se trude”, kaže ova Novobeograđanka.

Besplatni programi posebno znače roditeljima sa više dece koji ne mogu finansijski da isprate potrebe mališana ili nemaju dovoljno vremena za osmišljavanje njihovih aktivnosti. Dragica Stanojević, majka troje dece, posebno je zadovoljna što njena deca mogu da pohađaju razne programe pomoću kojih stiču nove veštine, ali pre svega, kvalitetno obrazovanje.

“Programi koji se sprovode olakšali su mi život na mnogo načina, prvo zato što su besplatni, a to finansijski poprilično znači kada imate troje dece. Druga stvar je što za sve njih treba osmisliti razonodu, pa je recimo školica motorike sjajna stvar, deca uživaju, igraju se, druže i usput motirički razvijaju”, priča Dragica koja navodi i da su časovi engleskog jezika koji se organizuju čak korisniji od onih koje deca imaju u vritću, te su njima jako zadovoljni.

Marija Jovanović, još jedna mama Novobeograđanka, takođe ističe da se aktivnosti u okviru opštine Novi Beograd uopšte ne razlikuje, čak su mahom i bolje, od onih organizovanih u privatnoj režiji.

“Sviđa mi se što u toku leta imamo 90 dana pokriveno besplatnog bazena, dok je u hladnijem periodu dostupan unutrašnji bazen, nedeljom od tri sata, koji koristimo ćerka i ja”, kaže Marija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.