VELIKA PROMENA U OVOM DELU BEOGRADA, PENZIONERI PRVI "NA LISTI"! Ukoliko živite OVDE pravi ste srećnici
ilustracija, Foto: Promo

SJAJNO

VELIKA PROMENA U OVOM DELU BEOGRADA, PENZIONERI PRVI "NA LISTI"! Ukoliko živite OVDE pravi ste srećnici

Pored besplatnih programa, opština je osnovala kuću penzionera u kojoj najstariji sugrađani mogu da provode vreme, da se druže, bave sportom

Objavljeno: 18:18h

Opština Novi Beograd već godinama unazad veliku pažnju posvećuje brizi o svojim najstarijim građanima kroz razne besplatne programe i mnoga dešavanja poput kulturnih manifestacija.

Najstariji stanovnici te opštine prvi su na listi prioriteta zahvaljujući čemu su do sada uživali u brojim besplatnim izletima u zemlji i inostranstvu, krstarenjima, predstavama, koncertima, ali i različitim vidovima edukacije preko kursa računara do škole stranih jezika. Jedan od najposećenijih programa svakako je bila škola plivanja na bazenu, ali dosta interesovanja bilo je i za fitness programe kao što su kursevi joge ili časovi plesa.

Goca Stojiljković stanovnik je Novog Beograda od 1963. godine i kaže je višegodišnja realizacija besplatnih programa penzionerima od velikog značaja, ali i uređenost ulica i parkova zbog koje opština nosi epitet najuređenijeg dela grada, što je ranije za ovaj kraj grada bilo gotovo nezamislivo.

“Dugo već stanijem na Novom Beogradu, od početka izgradnje. Jako sam srećna i zadovoljna jer nam je Novi Beograd lep, ima lepe parkove, široke ulice, čist vazduh. Jedina primedba koju imam odnosi se na Novobeograđane i higijenu u okolini zgrada jer smatram da bi mi sami po tom pitanju morali biti mnogo odgovorniji”, istakla je sugrađanka koja je posebno zadovoljna servisnim centrom opštine na kojoj živi.

Pored besplatnih programa, opština je osnovala kuću penzionera u kojoj najstariji sugrađani mogu da provode vreme, da se druže, bave sportom.

“Ovde se osećam jako prijatno, sa mladim ljudima koji su izuzetno ljubazni i uvek spremni da izađu u susret. Svakog dočekuju na divan način, kao da smo im roditelji. Nemam reči, zaista sam zadovoljna jer se u centru osećam kao kod svoje kuće”, kaže ova Novobeograđanka koja najviše uživa u besplatnim sadržajima i programima koje opština Novi Beograd nudi.

Sve što vam je potrebno za učestvovanje u bespatnim programima jeste da ste prijavljeni na području Novog Beograda i privilegije su vam zagarantovane.

“Obzirom da su mi deca u inostranstvu, posećivala sam programe učenja stranog jezika, učila sam engleski, ali išla i na kurseve rada na računaru kako bi lakše mogla da komuniciram sa svojom porodicom. Svi programi koji se organizuju bili su mi jako korisni, kao i brojne sekcije”, navela je zadovoljna sugrađanka.

Osim penzionera, pravo na besplatne programe imaju deca koja mnogu da učestvuju u posebno osmišljenim aktivnostima, prilagođenih svakom uzrastu. Osim što imaju priliku da decu upišu potpuno besplatno na kurseve ili sportske aktivnosti koje se inače plaćaju, roditelji decu ostavljaju sa izuzetnim pedagozima i stručnim trenerima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.