VUČIĆ U DOMAĆINSTVU ŠABANREDŽOVIĆA U DOLIĆIMA: Mnogo vam je lepo ovde, za 3 godine auto-putem do Beograda za 2 sata
Foto: Printscreen/TV Pink

poseta

VUČIĆ U DOMAĆINSTVU ŠABANREDŽOVIĆA U DOLIĆIMA: Mnogo vam je lepo ovde, za 3 godine auto-putem do Beograda za 2 sata

- Mnogo vam je lepo ovde... - rekao je Vučić pa se onda poveo i razgovor o nadmorskoj visini na kojoj su Sjenica i Dolići.

Objavljeno: 10:46h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je pre vojne vežbe Sadejstvo 2020 na Pešteru obišao i selo Doliće kod Sjenice gde je posetio i domaćinstvo Muriza Šabanredžovića.

- Mnogo vam je lepo ovde... - rekao je Vučić pa se onda poveo i razgovor o nadmorskoj visini na kojoj su Sjenica i Dolići. Uz Vučića je u Dolićima i ministar Rasim Ljajić, ministar Branislav Nedimović i direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak. Vučić je domaćine upitao zašto se Raždaginja zove Raždaginja i da je to jedino mesto u Srbiji koje se baš tako zove! Predsednik je ispričao da su tu nekada krčili šumu tako što su je palili pa da naziv sela potiče od reči žiće što znači paliti, spaljivati. Vučić je ispričao i kako su Karajukića bunari dobili ime.

- Za vodu smo se dogovorili, a za put... Ne možemo sve domaćine odjednom... Što ga nisu izgradili za 70 godina? Velika je glad za putevima lokalnim i regionalnim putevima u Srbiji. Raška - Pazar mora da se uradi - rekao je Vučić koji je prethodno rekao da će za tri godine biti i auto-put pa će do Beograda moći da se dođe za dva sata!

Domaćini su od predsednika tražili put do svog sela pa je on odmah počeo da telefonira i da se raspituje kod Drobnjaka koliko bi takav put koštao.

- Drobnjak koliko može da košta tih 13 kilometara do Crpskog, tri ili četiri metra širine? Neću ja makadam, nećemo makadam... Daj četiri metra... - pitao je Vučić Drobnjaka iz Puteva Srbije prethodno pitavši i da li je Puzović tu iz Voda.

Dočekan je domaćinski uz punu sofru...

a onda su mu usred prenosa uživo dodali telefon što je prava retkost jer je predsednika gotovo nemoguće videti da na snimcima ili fotografijama drži telefon u ruci!

Bonus video:

(Kurir.rs/TV Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.