MIĆA JOVANOVIĆ OD SADA ŠKOLUJE I PILOTE! Posle prvih diplomiranih di-džejeva, MEGATREND će štancati i letačke diplome!
Foto: Dragana Udovičić

Nauči da letiš i pali!

MIĆA JOVANOVIĆ OD SADA ŠKOLUJE I PILOTE! Posle prvih diplomiranih di-džejeva, MEGATREND će štancati i letačke diplome!

Nakon studija za di-džejeve, kod Miće Megatrenda možete postati i pilot.

Objavljeno:
  • 1

Nakon pompezne najave studija koji će iznedriti prve diplomirane didžejeve na svetu, Univerzitet „Megatrend“ budućim akademskim građanima stavio je na raspolaganje još jedan obrazovni program - Aeronautiku, što znači da će svi oni željni oblaka i nebeskih visina, kod Miće Megatrenda moći da se obuče i za pilote, a ujedno i steknu fakultetsku diplomu.

Iako je u našoj zemlji, a i u regionu ustaljena višedecenijska praksa da se letačke diplome stiču na pilotskim kursevima, koji traju od šest meseci do dve godine, a koje svi oni zaljubljeni u avione i letenje moraju da plate najmanje 30.000 evra da bi stekli neophodna znanja i veštine ne bi li se vinuli pod oblake, Mića Jovanović za 2.500 evra za godinu dana štancuje pilote.

- Dragi piloti, prema preporuci EU od 2019. piloti neće moći da lete bez završenih akademskih studija. Dobijanje diplome Fakulteta za civilno vazduhoplovstvo omogućava vam da radite za bilo koju avio-kompaniju i pruža vam pristup javnom vazduhoplovnom sektoru i profesijama povezanim sa sektorom vazdušnog saobraćaja koji zahtevaju licencu za čije izdavanje je neophodna univerzitetska diploma - uveravaju na ovom fakultetu.

Na drugoj strani, da civilnim pilotima fakultetska diploma nije potrebna, već je pre svega neophodno da ispunjavaju zdravstvene predispozicije i imaju kvalitetnu letačku obuku, smatra Milorad Matić, pilot i mašinski inženjer.

- Osnivanje ovakvog fakulteta može biti dobra ideja, pod uslovom da se obuka uradi na pravi način. Generalno, mislim da pilotima nije potrebna fakultetska diploma ukoliko poseduju valjanu obuku u letačkom smislu, dovoljan broj sati leta i letačko iskustvo. Takođe, u obuku i školovanje treba uvesti međunarodne letove - kaže on i dodaje da su naše obuke za pilote generalno veoma opširne, a u svetu priznate skoro kao da imaju fakultet.

Rektor „Megatrenda“ prof. dr Mića Jovanović objasnio je za naš list da je pre četiri godine, čitajući dokumentaciju evropskih vazduhoplovnih vlasti, prepoznao potrebu za novim smerom.

- Fakultet mogu da upišu svi brucoši bez obzira na predznanje koje nose iz srednje škole, dok su druga grupa studenta iskusni piloti, koji su završili neku od pilotskih akademija, a koji mogu odmah da se upišu na treću godinu, te nakon četvrte steknu diplomu diplomiranog inženjera saobraćaja - rekao je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media