DRAGAN ĐILAS: Ako ne napravimo Savez za Srbiju dajemo pravo vlasti da radi šta je naumila
,,U opoziciji mora da prestane borba za zauzimanje pozicija ko će dobiti koju nahiju kad Vučić ode sa vlasti", Foto: Beta

Savez za Srbiju

DRAGAN ĐILAS: Ako ne napravimo Savez za Srbiju dajemo pravo vlasti da radi šta je naumila

Svi koji žele da Srbija bude demokratsko i uređeno društvo sada moraju biti zajedno

Objavljeno:

Dragan Đilas, bivši gradonačelnik Beograda, ocenio je da se promena vlasti u zemlji može ostvariti samo ako se postigne zajedništvo demokratske nacionalne i demokratske građanske Srbije i da ukoliko opozicija ne napravi savez, ona zapravo daje pravo aktuelnom predsedniku Aleksandru Vučiću da radi šta je naumio.

- Najveću odgovornost za propadanje Srbije snosi vlast oličena u Aleksandru Vučiću. Ali, odgovornost snosi i opozicija... Ako ne napravimo Savez za Srbiju, dajemo pravo Vučiću da radi šta je naumio, a nema smisla žrtvovati jednu zemlju jednom čoveku samo zato što ne možemo da se dogovorimo -, naveo je Đilas u autorskom tekstu za nedeljnik NIN. U prvom obraćanju javnosti nakon što je koalicionim partnerima na proteklim beogradskim izborima dostavio pisani predlog za formiranje Saveza za Srbiju, koji Pokret slobodnih građana nije prihvatio, Đilas je ocenio da svi koji žele da Srbija bude demokratsko i uređeno društvo sada moraju biti zajedno, jer

- provučićeva Srbija u isto vreme uništava pravnu državu, gazi po ljudskim pravima i slobodi medija i podjednako uništava i nacionalni i građanski deo Srbije.

- U opoziciji mora da prestane borba za zauzimanje pozicija ko će dobiti koju nahiju kad Vučić ode sa vlasti. Takvim odnosom samo produžavamo njegovu vladavinu... Savez za Srbiju će biti osnovan. U njemu će se, pre ili kasnije, naći svi kojima je Srbija iznad stranačkih i ličnih interesa i koji shvataju ozbiljnost trenutka u kome se nalazimo -, naveo je Đilas. Đilas je ocenio da se ljudi koji su na vlasti neće promeniti, sve i kada bi hteli, i da je zato rešenje da se promeni opozicija i da prihvati da nije potrebno da se promeni samo Vučić već i sistem koji "nam je Vučića i dao".

Bonus video:

ESPRESO INTERVJU: Dragiša Ivelja, bivši Titov špijun

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.