HAOS NA GRANICAMA: Na Batrovcima se čeka i po 6 sati! MUP preporučuje ove granične prelaze da se koriste!
Foto: Dragana Udovičić

koristite manje prelaze

HAOS NA GRANICAMA: Na Batrovcima se čeka i po 6 sati! MUP preporučuje ove granične prelaze da se koriste!

Špic letnje turističke sezone, veliki broj stranih državljana koji prolaze kroz našu zemlju, smena turista i drugi dan vikenda

Objavljeno:

Preko 50.000 građana Republike Srpske traži državljanstvo Srbije, a ovo su razlozi zbog kojih to čine!

Špic letnje turističke sezone, veliki broj stranih državljana koji prolaze kroz našu zemlju, smena turista i drugi dan vikenda u kome se nalazimao su osnovni razlozi dužeg zadržavanja na graničnim prelazima i naplatnim rampama. Putnička vozila su od jutros na graničnom prelazu Batrovci ka Hrvatskoj čekala čak šest sati na prelazak granice!

- Na prelazu Batrovci sa Hrvatskom višesatno je čekanje, sa naše strane trenutno oko šest sati. Promenljivo je i kreće se između pet i šest sati, a ovo vreme čekanja je u odnosu na juče smanjeno - rečeno je iz AMSS-a.

foto: Dado Đilas

Na prelazu Šid čekanje je oko dva sata.

Sa Hrvatskom treba koristiti manje prelaze Sot, Ljuba, Neštin ili Bačka Palanka, na kojima nema zadržavanja, saopštio je MUP.

Kako je navedeno, na prelazu Horgoš ka Mađarskoj na izlazu iz Srbije putničkа vozilа i аutobusi čekаju dva sаtа, dok je zadržavanje za automobile na prelazu Horgoš 2, oko jedan čas. Na prelazu Kelebijа, nа izlаzu vozilа čekаju dva sаtа.

- Na Horgošu je pojačana kontrola mađarskih vlasti, veća kolona vozila je na izlasku iz Srbije. Ulazak u Mađarsku traje oko dva sata. I međuzona je popunjena - kažu iz AMSS-a.

I na ostalim ostalim graničnim prelazima i naplatnim rampama su duža zadržavanja, a mogu se očekivati i višesatna zadržavanja, upozorio je AMSS.

I pored velikog napora granične policije, uz asistenciju saobraćajne policije da rasterete pojedine granične prelaze preusmeravanjem saobraćaja na manje opterećene, konstantno jak priliv vozila, kao i povremeni talasi većeg broja vozila na pojedinim graničnim prelazima i naplatnim rampama uslovljavaju duža i višesetna zadržavanja na koje vozači moraju biti spremni.

foto: Dado Đilas/Ilustracija

Dok su prelazi Bajmok, Đala, Bački Vinogradi i Horgoš 2 otvoreni od od 7 do 19 sati. Saobraćaj je pojačan i na prelazima Gostun i Gradina, a zadržavanja su do 30 minuta.

Na Đali i Bajmoku zadržavanje je do pola sata. Ka Bosni nema većih zadržavanja.

Sa naplatnim rampama u vezi, zadržavanje je u Sirigu, 20 minuta u smeru ka Subotici.

Na prelazu Šid čekanje je oko dva sata.

(Espreso.co.rs / Izvor: Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.